MHP Milletvekili Ersoy'dan, Ankara'da dikkat çeken Kayseri iddiası: Şu an 15 bin kişi götürün Kayseri'ye çalışabilecek ortam var!

MHP Milletvekili Ersoy'dan, Ankara'da dikkat çeken Kayseri iddiası: Şu an 15 bin kişi götürün Kayseri'ye çalışabilecek ortam var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Anayasa Mahkemesi  ile ilgili yaşanan tartışmalara değinen Milletvekili Baki Ersoy, “Genel Başkanımız bir şey söylüyorsa boş söylemiyor. Bir öngörü var ve yaşanan olaylar haklılığını da ortaya koyuyor.  Anayasa mahkemesi yeniden yapılandırılmalı” ifadelerini kullandı.

“YEREL MAHKEME ANAYASA MAHKEMESİNİ BOŞLUĞA DÜŞÜRÜYOR”

“Anayasa mahkemesinin verdiği kararlar sağlıklı değil” ifadelerini de kullanan Ersoy, “Yerel mahkeme Anayasa mahkemesini boşluğa düşürüyor. Birilerinin yüzü kızarıyor mu? Bunu merak ediyoruz. Cumhur ittifakı olarak her şeyin farkındayız.  Bunun altındaki olayları görüyoruz. Geniş düşünmemiz lazım. Bu konuda tweet atan şahsın bağlantılarını ortaya çıkarmak lazım. Geleceğimizi aydınlatacak ışık milletin iradesidir. Bunu zaman zaman yaşadılar ama hala öğrenemediler, bunu öğreteceğiz” diye konuştu.

“ERKEN SEÇİM TALEBİ YAPANLARIN BİR GEREKÇE ORTAYA KOYMALARI GEREKİYOR”

Erken seçim tartışmalarına da değinen Ersoy, ülkenin erken seçime ihtiyacının olmadığını Cumhur İttifakının görev başında olduğunu söyledi. Ersoy, “Cumhurbaşkanlığı sistemi 2 yıl olmuş, yeni sistem ve daha görev süresi var. Bir seçimi bir insan neden ister? Yakın zamanda seçim olmuş. Cumhur ittifakı  iş başında ve bu yetkiyi kullanıyor ve ülkeyi yönetiyor. Erken seçim talebi yapanların bir gerekçe ortaya koymaları gerekiyor. Bugün ne var?” diye konuştu.

DİKKAT ÇEKEN KAYSERİ ÇAĞRISI

Ekonomik verilerin de iyiye gittiğini savunan Milletvekili Ersoy, pandemi sürecinde ülkenin iyi bir sınav verdiğini belirtti.  “Ekonomik veriler ortada. Türkiye Avrupa ve Dünya’da sanayi üretimi konusunda üst sıralarda” diyen Ersoy,  Kayseri OSB ile ilgili olarak da dikkat çeken bir iddiada bulundu. Ersoy, “Şu an 15 bin kişi götürün, çalışabilecek ortam var. İş gücüne ihtiyaç var. İhracat yapacak firmalar kapasitelerin üstünde çalışıyorlar. Biz başka bir ülkeden bahsetmiyoruz. Gelsinler Kayseri OSB’ye birlikte görelim” dedi.

“BERAT ALBAYRAK’IN ÇOK ÜZERİNE GİDİYORLAR”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da destek vererek,  Kanal B’de katıldığı programda şu ifadeleri kullandı,  “Cumhur ittifakı yönetemiyor gibi bir algı yapılıyor. Türkiye’de Bakanımız Berat Albayrak’ın çok üzerine gidiyorlar. Şöyle baktığımız bir çok hadise var ülkenin yaşadığı. Böyle bir dönemde erken seçimi gündeme getirmek, bu konunun üzerine gitmek maksatlı. Cumhur ittifakı görevde  ve istikrarlı şekilde çalışıyor. Bizim çalışıp, üretmemiz lazım.  Biz bu kanaatteyiz. Erken seçime ihtiyaç olmadığını Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız vurgulamışlar. Çok doğru yapıyorlar sağ olsunlar. Erken seçimi isteyenler hangi kaosun peşindeler? Erken seçim isteyenlerinde tutarsızlıkları var. Bir ay önce sayın Kılıçdaroğlu, erken seçime karşı çıkıyor, bir ay sonra erken seçim olmalı diyor. Bu ifadeleri  kullandırtanlar kimler? Sebepler neler?  Bunları ortaya koymaları gerekiyor. Türkiye ile alakalı iddiaları ne? Berat Bey’in üzerine gidiyorlar. Kur konusunda da haksızlık yapılıyor. Hangi cepheden baktığınız önemli.”