Çevre isyanı: İnceleme ve soruşturma başlatıldı mı?

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Hacılar Organize Sanayi Bölgesinin atıklarıyla tehdit altında olduğu ifade edilen Karpuzsekisi ve Hürmetçi Mahallelilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a konuyla ilgili sorular yönelten Ersoy, 'Bazı fabrikalar hayvanların yaylım alanlarına atıklarını bırakmakta, bazıları atıklarını bölgedeki sazlık ve akarsulara dökmektedir. Bu atıkların verdiği zarardan dolayı bölgedeki kaynak suları kurumuş, aktifliğini yitirmiştir' diye konuştu.

Çevre isyanı: İnceleme ve soruşturma başlatıldı mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Hacılar’daki çevre sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM)  taşıdı. Vatandaşların çevreye yayılan fabrika atıklarından şikayetçi olduğunu dile getiren Ersoy, kaynak sularının da bu nedenle tehdit adlında olduğuna dikkat çekti. 
“VATANDAŞLAR SIKINTILI”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından, yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi sunan Ersoy, önergesinde “Erciyes Dağı'nın eteklerindeki Karpuzsekisi ve Hürmetçi Mahalleleri'nde yaşayan vatandaşlarımızın başlıca geçim kaynakları arasında manda yetiştiriciliği yer almaktadır. Bölgedeki Hürmetçi Sazlığı doğasıyla görenleri kendisine hayran bırakırken, bölge mahallelerden gelen mandalarla birlikte yaklaşık 5 bin mandaya su imkanı sunmaktadır. Devlet desteği sağlanan bu mandalar, 9 ay boyunca yayılıp, 3 ay ise ahırda beslenmektedir. Yayıldıkları dönemde geniş mera ve otlak ihtiyacı duyan mandaların sahipleri ve hayvanseverler, son zamanlarda bölgede bulunan Hacılar Organize Sanayi Bölgesinin atıklarıyla ilgili sıkıntılarını tarafımıza yoğun bir şekilde iletmektedirler. Bölge halkının beyanlarına göre, bazı fabrikalar hayvanların yaylım alanlarına atıklarını bırakmakta, bazıları atıklarını bölgedeki sazlık ve akarsulara dökmektedir. Ayrıca, yine bölge halkının beyanına göre; bu atıkların verdiği zarardan dolayı bölgedeki kaynak suları kurumuş, aktifliğini yitirmiştir” ifadelerini kullandı.
"İNCELEME VE SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?"
Diğer yandan Ersoy, yaşanan çevre sorunu ile ilgili Bakan Kurum’dan şu sorularına yanıt istedi: 
Bölgede bulunan ve işlevlerini kaybeden kaynak sularla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır? İnceleme ve soruşturma hangi aşamadadır ve elde edilen bulgular ve sonuç nedir? OSB Bölgelerinin atıkları ile ilgili Bakanlığınız tarafından alınmış tedbirler ve yaptırımlar nelerdir? Söz konusu bölge ile ilgili olarak bir çalışma yapılmış mıdır?Yapılmamış ise yapılması planlanmakta mıdır?