MHP Kayseri İl Başkanı Kalın, emekli maaşları için bakın ne dedi!

MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın, emekli maaşlarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ekonomik sorumluluğun AK Parti hükümetinde olduğunu hatırlatan Kalın, '20 bin lirayla nasıl geçinilemeyeceğini hepimiz biliyoruz' diyerek maaş artışı temennisini dile getirdi.

MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın, Olay Türk TV'de yayınlanan ‘Sansürsüz Ramazan Özel’ programında emekli maaşları ve ekonomik duruma ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kalın, vatandaşın geçim sıkıntısına vurgu yaparken, ekonomik sorumluluğun adresini de net bir dille ifade etti.

‘Yetki ve sorumluluk AK Parti hükümetindedir’

MHP'nin hükümet yapısı içerisindeki konumuna açıklık getiren Kalın, şu ifadeleri kullandı: "Genel Başkanımızın ifadesiyle söylemek gerekirse biz bir koalisyon ortağı da değiliz baktığımız zaman. Yani bir hükümet ortağı da değiliz. Şu an ekonomiye dair; EYT'si olsun, emekli maaşı olsun, asgari ücret olsun, memur zamları olsun, ekonominin tamamına dair tüm yetki de sorumluluk da Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetindedir."

'20 bin lira ile geçinilemeyeceğini hepimiz biliyoruz'

Vatandaşın ekonomik taleplerini yakından takip ettiklerini belirten Kalın, hayat pahalılığına değinerek şunları söyledi: “Genel Başkanımız bu noktada temennisini dile getiriyor. 20 bin lira gibi rakamlarla emekli maaşı alan insanların zor durumda, yani geçim sıkıntısı çekebileceğine işaret ediyor ve artırılmasını talep ediyor. Bizim de temennimiz o yönde; yani emekli maaşının artırılması yönünde genel başkanımızın da zikrettiği gibi. Hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz, aynı milletin fertleriyiz. Haliyle 20 bin lira ile nasıl geçinilip nasıl geçinilemeyeceğini de hepimiz biliyoruz.”