MHP Kayseri'de aday çıkaracak mı? Özhaseki'den sonra Elitaş'a ziyaret

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ı ziyaret etti. Ziyarette yerel seçimlere ve adaylara ilişkin neler konuşuldu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

MHP Kayseri'de aday çıkaracak mı? Özhaseki'den sonra Elitaş'a ziyaret
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy,  geçen ay partisinin Genişletilmiş Bölge İstişare toplantısında konuşmuş ve yerel seçimlerde merkezde de çalışma alanı istediklerini yüksek sesle dile getirmişti. Milletvekili Ersoy’un bu açıklamasının ardından Cumhur İttifakı’nda hareketli günler yaşanmaya başlamıştı. 

Bu açıklamaların ardından Vekil Ersoy, MHP Belediye Başkanları ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değilikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek, taleplerini ilettiklerini ifade etmişti.

MHP Kayseri'de aday çıkaracak mı? Özhaseki'den sonra Elitaş'a ziyaret

Ardından bir dizi etkinlik için geçtiğimiz hafta Kayseri’ye gelen AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti il yönetim kurulu toplantısına da katılmıştı ve toplantı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtlamıştı. Cumhur İttifakı ortağı MHP’den birçok yerde belediye başkan aday adaylığı müracaatlarının olması konusunda düşünceleri sorulan Elitaş,“O müracaat çerçevesinde de il teşkilatları müracaat edenleri almak durumundadır. Belki ‘İttifak görüşmelerimiz devam ediyor’ diyebilirdi ama onlar da o tercihi yapmışlar. Tercih eden vatandaşı, müracaat eden vatandaşı geri çevirmek de herhalde onlar açısından doğru olmadığını düşünüp almışlardır. Onu da normal karşılamak gerekir. İttifak sonucunda ne varsa o ortaya çıkar. Aday adayı olan arkadaşlarımız, aday olmadıkları takdirde umarım kırılmazlar, üzülmezler.” ifadelerini kullanmıştı.  

MHP Kayseri'de aday çıkaracak mı? Özhaseki'den sonra Elitaş'a ziyaret

Elitaş’ın bu açıklamalarının ardından dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti. Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy Elitaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette neler konuşulduğu merak konusu olurken akıllara, “MHP’den Kayseri’de aday çıkacak mı?” sorusu geldi. 

Ziyarete ilişkin fotoğraf karesi paylaşan Ersoy, “AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Mustafa Elitaş’ı ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerimizi ilettik hem de yaklaşan seçim sürecinde Cumhur İttifakı ile ilgili bilhassa Kayseri ölçeğinde istikşafi ve istişari görüşmelerde bulunduk.” dedi.