'MHP İl Başkanı'ndan izin alınacağını bilmiyordum, bilsem alırdım'

'MHP İl Başkanı'ndan izin alınacağını bilmiyordum, bilsem alırdım'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP eski Kayseri Milletvekili ve Ticaret Odası Başkan adayı Başkan Hasan Ali Kilci, oda seçimlerinin 2018 yılına ertelenmesini olumlu bulduğu söyledi. Kilci, MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un, Ticaret Odası adaylığı ile ilgili olarak bir süre önce yaptığı, “Bizimle görüşmesi istişare yapmadık” sözlerine de cevap vererek,  “MHP İl başkanından izin alınacağını bilmiyordum. Bilseydim izin alırdım.” Sözleri ile de dikkat çekti.

 Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri eski Milletvekili ve aynı zamanda Kayseri Ticaret Odası Başkan adayı Hasan Ali Kilci, 38 Kent TV’ye gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 Öncelikle Kuzey Irak’taki referanduma yönelik sert ifadeler kullan Kilci, “Gerekirse Türkiye bu konuda savaşmalıdır. Onlara layık olduğu dersi vermelidir.”dedi.

 Kayseri’deki Sivil Toplum Kuruluşlarının ülke ve kente dair sıkıntıları dile getirmemesine de tepki gösteren Kilci, “Kayseri’de STK’ların adı var ama kendileri yok. Adeta tabela sendikacılığı yapılıyor.” şeklinde konuştu.

 “KUZU KUZU İMZALAYIP EMEKÇİLERİN HAKLARINI KORUYAMIYORLAR”

Kilci, “Bu konuda Sivil Toplum kuruluşları ve sendikaları da almak lazım. Sendikaların adı ver kendileri yok. Şöyle bir deyim vardır. Maçı var ama puanı yok. Şu anda tabela görevinden başka, 6 ayda yada senede bir Çalışma Bakanlığında oturup bir şeyler söylemeye çalışıyorlar. Ama hükümetin ortaya getirdiği teklifi de kuzu kuzu imzalayıp emekçilerin haklarını koruyamıyorlar. Bunlara sarı sendikacılıkta deniliyor. Doğrusu bu kötü bir itham. Yapıştığı zamanda çıkmaz. Geçmişten günümüze kadar sendikalar iyi bir imtihan vermedi. Avrupa ülkelerinde sivil inisiyatif hem öne çıkar, toplumlar sıkıntılarını takip ederler kamuoyu oluşturuyorlar. Maalesef bu yok. Bunları söyleyemiyorlar. Korku imparatorlu korkusundan Türk Milleti kendisini kurtarması lazım. Daha bağımsız, katılımcı olması lazım. Bunlara da Türkiye’de yapılan olaylar ve bazı sivil inisiyatifler tepkileri dile getirdiğinde hükümet tarafından sert tepkiler yapması bazen de bunların korkmasına neden oluyor. Meslek kuruluşlarına geldiğimizde bunların çok farklı olmadığını söylemek lazım. Kendi üyelerinin, kendi sektörlerinin görevlerini maalesef yerine getiremiyorlar. Bunun altında yatan korku imparatorluğudur” dedi.

“ALLAYIP PULLAYIP TÜRKİYE’Yİ BÜYÜYOR DİYORLAR”

 Oda  seçimlerinin 2018 yılı Nisan ayına ertelenmesini de değerlendiren Kilci,  “Bu siyasilerin mührü ile yapılmış bir olay” dedi.

Kilci, şunları söyledi: “Türkiye’nin bir çok şehirde, bir çok ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütüne mensup listeler çarpışacak demiştim. Gerçekten istedikleri adayları bulamayanlar, halkımızı gerçekten layığı ile temsil edemeyen adayların Türkiye genelinde her şeyle ilgileniyoruz. Görüyorum ki her tarafta siyasetçiler bu işi oyuncak zannediyorlar. Kayseri’de uzun yıllar milletvekilliği yapmış hatta bakanlık yapmış Taner Yıldız’ın bile ‘Kayseri Ticaret Odasını kaybetme lüksümüz yoktur’ diye MÜSİAD’da beyanatını gördük. Bakan bunu teksif etmedi bu sözü. Demek ki siyaset halen kirli elini buraların üzerinden çekmiyorlar. Her zaman bu oyun sahneleniyor. Burada üst kuruluşlarında dahli var. Ama siyasetin dahli çok fazla. esnafımız, tüccarımız, sanayicimiz bunlara asla fırsat vermemelidir. Kendilerini layığı ile temsil edecek, kendilerinin problemlerini çok yüksek sesle çıkıp söyleyecek adayları talep etmek zorundadır. Elbette herkesin siyasi görüşü vardır. Esas olan Türkiye Cumhuriyetin mutluluğudur. Bunlar siyasilerin ve üst kuruluşların oyuncağı olmamalıdır. Ticaret Odası seçimlerinin ertelenmesinin bir bakıma iyi olduğunu düşünüyorum. Ben seçimlerin erteleneceğini hissediyordum. Gerçekten bu işe layık olan insanların aday olmasıdır. Birilerinin siyasi desteği, birilerinin para desteği ile bu işler olmaz. Ben hem kayseri Ticaret Odası hem de diğer odalar içinde söylüyorum, bana iki tane manşet gösterin oda başkanlarının sektörlerle ilgili sıkıntıları, hükümetin söz verip yerine getirmediği noksanlıkları dile getiren, insanımızı içine alan, insanımızı düşünen , Türkiye’nin şu anda yaşadığı ekonomik sıkıntıyı dile getiren. Ama allayıp pullayıp Türkiye’yi büyüyor diyorlar. Nasıl Türkiye büyüyor da bizim insanımız neden küçülüyor. Aileler mutsuz. Bunları görmeleri lazım. Herkes borçlu ve sıkıntılı. Maalesef te bunları söyleyecek kimse yok. Bana 4 yıl içerisinde bana bir manşet göstersinler ben aday olmayacağım. Ve o arkadaşları destekleyeceğim.

“TİCARET ODASI’NA NEDEN KAYYUM ATANMIYOR?”

Kilci, Ticaret Odası’nın mevcut Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı da eleştirerek, “Ticaret Odası’na neden kayyum atanmıyor?. Orada da Fetullahçı Terör Örgütü mensupluğu kesinleşmiş adamı hala orada senelerdir oturtturmasınlar. Oraya başkalarını atasınlar. Bunu yapmayanlar bir o kadar da bu adamlar kadar suçlular. Bize imkan gelse bunların hepsinin hesabını sorarız”  dedi.

“BİR BİRİMİZE KIRILMIŞLIĞIMIZ VAR”

Ticaret Odası başkan adaylığı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kilci, “Ticaret Odası seçimleri AKP ile MHP partisinin seçimi değil” ifadelerini kullandı.

Kilci, MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un, Ticaret Odası adaylığı ile ilgili olarak bir süre önce yaptığı, “Bizimle görüşmesi istişare yapmadık” sözlerine de cevap vererek,  “MHP İl başkanından izin alınacağını bilmiyordum. Bilseydim izin alırdım” sözleri ile de dikkat çekti.

Kilci, Ersoy ile ilgili olarak, “O bana küs olabilir, ben ona küs olabilirim. Ama biz MHP’liyiz. Kol kırılır yel içinde kalır. Bir birimize kırılmışlığımız var” dedi.

“İZİN ALINACAKMIŞ YOK BÖYLE BİR ŞEY”

Kilci, şu ifadeleri kullandı, “Geçmişte de ben 4 defa Kayseri Ticaret Odası başkanlığını yaptım. Ben seçildikten sonra hiçbir zaman particilik yapmadım. Benim kadrolarımızda AKP’li, MHP’li, CHP’li ve BBP’li insanlarda vardı. Ben hiçbir il başkanından, il yöneticisinden bu konu ile ilgili izin almadım. İzin alınacağını da bilmiyordum öğrenmiş oldum. İzin alınacakmış yok böyle bir şey. MHP İl Başkanı benim başkanım. Ama MHP il başkanı ile benim iyi olacağım, iyi olduğum anlamı çıkmamalı. O bana küs olabilir, ben ona küs olabilirim. Ama biz MHP’liyiz. Kol kırılır yel içinde kalır. O’da MHP için çalışır, bende MHP için çalışırım. Kimse hancı, yolcu meselesinde kendince konuşamaz, konuşmaya hakkı yok. MHP Türk Milliyetçiliğine inananların partisidir. O bana küs olabilir, ben ona küs olabilirim ama bu ömür boyu küs olacağımız anlamına gelmez. Bir birimize kırılmışlığımız vardır. Ama bunun Ticaret Odası Başkanlığı ile olduğunu taşımıyorum. Yaptığı işin kendisi doğru olduğunu söylüyorsa başka bir şey. Adaylar ne dedi ‘biz siyaset üstüyüz’ dediler ama siyasetin içinden çıkmadılar. Hep siyasetle oynadılar, halen de siyasetle oynuyorlar. Ben siyasetle oynamıyorum. Ben iş adamlarının, esnafın istişaresiyle yola devam ediyorum”

KİLCİ’DEN, TOPLU ULAŞIMA ZAM TEPKİSİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşımaya yapılan zam hakkında da açıklama yapan Kilci, yapılan zammı doğru bulmadığını, kamuoyunda bu konuda serzeniş olduğunu ifade  ederek, “Arkadaşlarımız çok serzenişte bulunuyorlar. Ulaşım çok önemli. Ulaşım zammını nasıl yapılıyorlar. Neden halkla bunu paylaşmıyorsunuz. Elektrik, su ile ilgili nasıl zam yapılıyor. Kendi kendinize oturup bunu nasıl yapıyorsunuz. Bunu doğru bulmuyorum. Bunlara ciddi olarak bakılması lazım. Bunlara enflasyon rakamlarına göre hareket etmek lazım. Birçok lüzumsuz kamu harcamaları yapılıyor. Kendilerine çeki düzen verilmeli” dedi.