MHP'de yaklaşık 3 bin başvuru var! Peki Kayseri'den kimler aday?

MHP'de Devlet Bahçeli, 9. kez Genel Başkanlığa yürüyor. 18 Mart'ta yapılacak kurultaya Bahçeli, rakipsiz, yani tek liste ile girecek.

MHP'de yaklaşık 3 bin başvuru var! Peki Kayseri'den kimler aday?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  MHP'de gözler perşembe günü yapılacak kurultaya çevrildi. Değişim beklentilerinin olduğu kongre öncesi edinilen bilgiye göre, delegeler ve davetliler dışında salona seyirci alınmayacak. Gazeteci Fikret Bila, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurultayı öncesi edindiği kulis bilgilerini paylaştı. Bila, “Parti yönetimi, İYİ Parti ve HDP'yi kongreye davet etmedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın kongreye katılıp, katılmayacağı henüz net değil.” ifadelerini kullandı.
75 KİŞİLİK MYK’YA 3 BİN BAŞVURU VAR
Bila, partinin Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) yoğun ilgi olduğunu söyledi. 75 asıl ve 20 yedek üyeden oluşan MYK için 3 bin civarında başvuru olduğunu kaydeden Bila, bazı akademisyenlerin ve MHP’li eski siyasetçilerin de MYK’ya aday olduklarını belirtti. Bila, katıldığı TV programında ayrıca partinin Başkanlık divanında da sınırlı sayıda değişim beklenildiğini belirtti.
KAYSERİ’DEN KİMLERİN ADAY OLDUĞU MERAK KONUSU
Diğer yandan Kayseri’de de MYK’ya kimin ya da kimlerin aday olacağı merak konusu oldu. 
MHP’nin 12’nci Olağan Büyük Kurultayı’nda MHP Kayseri eski Milletvekili Süleyman Korkmaz ile partinin o dönem Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yürüten Serap Şule Kalın, Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) seçilmişlerdi. Kulislerde MYK üyesi olan ikilinin yeniden aday oldukları konuşulurken, yine bazı isimlerin de bu konuda nabız yokladığı ifade edildi.

TOK: KAYSERİ'DEN 40 DELEGEMİZ LİDERİMİZİN EMRİNDE!

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek kurultay öncesi basın toplantısı düzenleyen MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, "Kayseri teşkilatları 40 delegesiyle Liderinin izinde ve emrinde olacaktır" açıklaması yaptı. Başkan Tok, şu ifadeleri kullandı: "Milliyetçi Hareket Partimizin 13. Olağan Kurultayı 18 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecektir. Ülkemizi ve partimizi, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılındaki seçimlere taşıyacak ve hazırlayacak kadroların belirleneceği kurultayımızda kıymetli büyüğümüz, liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi tek aday olarak yer alacaktır. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, sloganıyla gerçekleştireceğimiz toyumuzda Kayseri teşkilatları 40 delegesiyle Liderinin izinde ve emrinde olacaktır.