'MHP'de temel kırılma noktası başkanlık referandumu'

'MHP'de temel kırılma noktası başkanlık referandumu'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

38 Kent TV’nin gündeme damgasını vuran programı Sansürsüz’de bu hafta İYİ Parti konuşuldu. İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanı Süleyman Bozkurt ve Talas İlçe Başkanı Osman Haymana, hedeflerini, çalışmalarını ve ülke gündemini değerlendirdi.

 38 Kent TV’de Genel yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin hazırlayıp, sunduğu Sansürsüz programında İYİ Parti konuşuldu.

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanı Süleyman Bozkurt ile Talas İlçe Başkanı Osman Haymana, yaptıkları çalışmaları anlattı.  Programda İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanı Süleyman Bozkurt, “Bize güvenen insanları mahcup etmemenin peşindeyiz” dedi. Talas İlçe Başkanı Osman Haymana da “Yeni bir oluşum olan İYİ Parti cesur insanlardan oluşuyor” diye konuştu.
HAYMANA: MHP’DE TEMEL KIRILMA NOKTASI BAŞKANLIK REFERANDUMU

Programda MHP’den kopma süreci ile ilgili de bilgi veren Talas İlçe Başkanı Osman Haymana, temel  kırılma noktasının başkanlık sistemi referandumunda olduğunu ve kendisinin bir hukukçu olarak “hayır" dediğini söyledi.

Haymana,  şunları söyledi: “MHP’de çeşitli görevlerde bulundum geçmişimden hiçbir şekilde utanmıyorum. MHP’nin içinde bulunmaktan ve MHP ve ülkemize elimden gelen naçizane çalışmalarla fayda sağladığım için hiçbir zaman pişman değilim. Onur, gurur duyuyorum. Benim şahsım açısından 16 Nisan 2017 referandumu parlamenter sistemden vazgeçilip, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesi bir hukukçu olarak da Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri noktasında yanlış gördüğüm için, başkanlık sistemine ‘hayır’ dedim. Benim açımdan da en temel kırılma noktası o tarih oldu.  İstifa sürecine geldiğimde evet Melikgazi Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmek zorunda değildim ama benim aile terbiyem şahsi terbiyem ve edinmiş olduğum tecrübeler siyasi bir makamda bulunurken o makamı kazandıran siyasi partinin de size sağlamış olduğu ’etiket’ diyelim ve rütbenin orada bırakılması gerektiğini kanaat getirdim.  MHP içerisindeki teşkilatçılık yapısı diğer siyasi partilere göre daha farklıdır bu yüzden istifa etmem zor oldu hatta öyle zor oldu ki kalem yazmama noktasına geldi ama dediğim gibi siyasi bazı konularda yol ayrımına geldim. Doğru bildiğim yerde bulunmam gerektiğini düşündüm. Bir insanın kalbi ve beyni bazı noktalarda yapılanlara ‘olur’ vermiyorsa orada durmanın anlamı yok”

 

BOZKURT: BİZE GELEN İNSANLARIN YÜZDE 40’I BAŞKA BİR SİYASİ PARTİNİN ÜYESİ

 

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanı Süleyman Bozkurt da, “Ülkemizde gelişen bazı şartlar İYİ Parti’nin oluşmasına sebep olmuştur, zorunlu kılmıştır” ifadelerini kullandı.

Bozkurt, “Ben olaylara duygusal yaklaşılmaması taraftarıyım. Duygusaldan kastım objektif yaklaşılmalı. Siyasal hareketleri millet belirler, kurucusu, oluşturucusu, yönlendiricisi millettir. Şartlar insanları bir yerlere getirir tabiî ki. Ülkemizde gelişen bazı şartlar İYİ Parti’nin oluşmasına sebep olmuştur, zorunlu kılmıştır. Bu durumda bir şeyler yapmak bize nasip olacakmış biz de bu prosedürü gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Bozkurt, ayrıca  “Bize gelen insanların yüzde 40’ı başka bir siyasi partinin üyesi” ifadelerini kullanarak, “Bu parti milli merkez bir parti. Kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kabul eden herkes bizim için eşit değerdedir. Bize gelen insanların yüzde 40’ı başka bir siyasi partinin üyesi. Önce oradan istifa ediyorlar sonra bize üye oluyorlar. Diğer kalanı da ilk defa bir partiye üye oluyorlar. Diğer partilerden bize gelmede özellikle bir partide yoğunluk yok, eşit derecede. En çok ilk kez üye olanlar var. Bu ümit verici bir durum” diye konuştu.

 

“İYİ PARTİ SEÇİMLERE GİRECEK, SORUN YOK, İYİ PARTİ’NİN FETÖ İLE  İLİŞKİLENDİRİLMESİ KOMEDİ”

 

Talas İlçe Başkanı Osman Haymana da programda “Biz herhangi bir siyasi partinin devamı olan bir siyasi parti değiliz” dedi. İYİ Parti’nin olası bir seçime katılıp katılmayacağı konusunda da  ortaya atılan iddialarla ilgili de konuşan Bozkurt,  “Seçime giremememiz gibi bir durum yok” dedi. Bozkurt,  İYİ Parti’nin FETÖ ile ilişkilendirilmesine de “Komedi” cevabını verdi. Bozkurt,” FETÖ’cü olmak ayrı bir olay bu konudan dolayı mağdur olmak başka bir olay. Birine FETÖ’cü demek için sizin o konuyla hiç ilginizin olmaması gerekiyor. Şimdi burada el insaf dememiz gerekiyor. İYİ Parti’nin FETÖ ile alakalandırılması komediden başka değil. Son zamanlarda artık ilişkilendirilmiyor da artık. Her yere olduğu gibi bizim içimize de girmeye çalışabilirler ama biz bunu çok özenli araştırıyoruz” dedi. Talas İlçe Başkanı Osman Haymana da FETÖ ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımızın bu konuda açıklaması çok net. Biz yönetime almadığımız gibi üye dahi yapmıyoruz. Bu algı kendilerinde olan sıkıntılar başkalarına atılmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.

“EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN KONULAR; EKONOMİ, HAYAT PAHALILIĞI VE ADALETSİZLİK”
İYİ Parti’nin 2 ilçe Başkanı vatandaşlardan kendilerine gelen talep ve şikâyetler hakkında da bilgi vererek, en çok şikayet edilen konuların, ekonomi, hayat pahalılığı ve adaletsizlik olduğunu belirtiler. İYİ Parti Talas İlçe Başkanı Haymana, “Herkese eşit adalet, üretime dayalı ekonomi, üretim olduğu vakit işsizliğe de çare bulunacak. Partimizin o anlamda programı çok dolu. Özellikle kırsal kesimde hayvancılığın tarımın kırsal kalkınma programımız içinde. Ekonomimiz de dolaylı olarak canlanacak” dedi.

“VATANDAŞ BİZE SON UMUT DİYOR”

İYİ Melikgazi İlçe Başkanı Süleyman Bozkurt ise “Birçok insanımız son umut sözünü kullanıyorlar. Birçok konudan mağduruz. En başta biz alıştığımız sevdiğimiz hür demokratik yaşam şeklinden kopuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri kazandığımız demokratik hakları kaybetmekle karşı karşıyayız. OHAL’siz baskısız, yaşayalım. İnsanlarımız şahsi dayatmalarla yönetilmek istemediği için ‘son umut’ diyor.  Türkiye’de siyaset yapanlar ‘benim payım ne olacak?’ sorusunu bırakmazsa milletin teveccühünü kazanamaz. Biz ne kadar fazla hizmet edeceğiz buna bakalım” ifadelerini kullandı. Afrin harekatı konusunda da Mehmetçiğe dua ettiklerini ifade eden İYİ Parti İlçe başkanları, “Ordumuzun yanındayız. İnşallah terör unsurları temizlenecek” açıklaması yaptı.  Haber: Cafer ZENGİN