'MHP'de Çaycı Oluruz Ama Başka Partiye Gitmeyiz'

'MHP'de Çaycı Oluruz Ama Başka Partiye Gitmeyiz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, 38 Kent TV’de dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve İYİ Parti ile ilgili düşüncelerini paylaşan Ersoy,  “Ülkücünün Partisi kayırsız şartsız MHP’dir” dedi.  Ersoy, “Tutumları ve tavırları ile uygun hareket içinde olmayanları ihraç ettik partiden” diye konuştu. Bazı çevrelerin MHP ile yeni partiyi kıyaslamaya çalıştığını ifade eden Ersoy, bu duruma da tepki göstererek, “Kendi işlerine baksınlar” dedi.

Açıklamasında “Biz MHP’de çaycı olmayı kabul ederiz, başka partilerde ne makam verilerde versinler kabul etmeyiz” diyen Ersoy,  “MHP’den kimlerin gittiği de, amaçları da belli” diye konuştu.

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, 38 Kent TV’nin gündeme damgasını vuran programı Kent Meydanı’nda konuştu.

 Programa canlı telefon ile bağlanan ve yaşanan ihraçlara da değinen Ersoy, “Tutumları ve tavırları ile uygun hareket içinde olmayanları ihraç ettik partiden” diye konuştu. Ersoy,  “Ülkücünün partisi kayıtsız şartsız MHP’dir” ifadelerini de kullandı.

 “ÜLKÜCÜNÜN PARTİSİ KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİDİR”

İl Başkanı Ersoy, “Milliyetçi Hareket Partisi’nde, Kayseri teşkilatında bir tutarsızlık söz konusu değildir.  İhraç edilen meclis üyelerini, tutumları ve tavırları ile uygun hareket içinde olmadıklarını gördüğümüz için, ihraç ettik partiden. Yani o milletvekili ile  alakalı kendisi zaten açıklama yaptı, kendi bu teşkilatlara danışmadan kendi şahsi karar ile hareket etti. Ben o günde söyledim teşkilatlarımızın o şahıs üzerinde çok büyük emeği vardır. Ama bunları defalarca konuşmanın anlamı yok herkes kendine yakışanı yapar. Milliyetçiler, ülkücü hareket mensupları nerede ne yapacağını bilir. Ülkücünün partisi kayıtsız şartsız Milliyetçi Hareket Partisidir. Mecliste bulunan parti var bulunmayan parti var, o kurulan partide bunlardan biri. Ama kesinlik ile 48 yıldır bulunan şerefli mazisi olan Milliyetçi Hareket Partisi ile kıyaslanabilecek bir parti olacağını ben düşünmüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’nde bizler, çaycı olmayı kabul ederiz ama başka partide bizlere ne makam verilirse verilsin, onu kesinlikle kabul etmeyiz. Bununda böyle bilinmesini istiyorum. Çünkü ülkücüye  yakışan tavır budur. Kayseri’de gördüğünüz gibi ben izliyorum Milliyetçi Hareket Partisine başkanı olarak zaten 1 Kasım’dan sonra sabırla izliyoruz neler olduğunu. Kimler gitti diye soracak olursanız amaçları belli. Bugün bizlerde sizler gibi duyumlar alıyoruz sizler gibi, onlarca il başkan adayı var o, onlarca milletvekili adayı var. Enteresan olan MHP ile yeni kurulan parti kıyaslamaya çalışıyorlar.

Milliyetçi Harekat Partisi’nin liderini defalarca eleştirdiler, bizleri ve teşkilatı defalarca eleştirdiler ve buna devam ediyorlar. Gerek sosyal medyada gerek gittikleri yerlerde. MHP’nin kıymetli liderini eleştireceksiniz, il başkanlarını, ilçe başkanlarını, MYK üyelerini, hatta milletvekillerini eleştireceksiniz. Kopabilirsiniz, gidebilirsiniz her şey olabilir, ama MHP zihniyeti yok ise bize dönüp ülkücülük anlatamazsınız. Biz bunu kabul etmeyiz” şeklinde konuştu.

 Teşkilatlarda sorunlarının olmadığını dile getiren Ersoy, “Biz teşkilatlarımızla birlikte büyük bir aileyiz.  Bir bütünlük içinde hareket ediyoruz” dedi.

 “BİZLER ÜLKÜCÜYÜZ,  GERÇEK ÜLKÜCÜLER BİZİZ”

 Açıklamasında “MHP’nin 48 yıllık şerefli geçmişini yok sayamazsınız” diyen Ersoy,  şunları söyledi: “Bu sancağın altında hep birlikte görevler yaptık. Bunu yapmayın MHP liderine başkanlarına mensuplarına hakaret etmeyin, ettirmeyin. Eğer bunu yapıp ta evet ülkücü bir parti değiliz, biz her yerden bir merkez sağ parti gibi ortaya çıkanların peşine düşmüşünüz,  o zaman onların peşine düşün ve bu partiyi kurdunuz ya neler yapacaksınız onları düşünün. Hala MHP üzerinden çıkışlar yapmayın artık. Biz bunları söylüyoruz. Bizler ülkücüyüz. Gerçek ülkücüler biziz. Bu saatten sonra kimse bize Ülkücülük anlatmasın. Biz bunu kabul etmiyoruz, tepkilerimiz sert olur. 16 ilçe başkanı ve mahalle başkanları ile birlikte tüm teşkilat ve kadın kolları başkanı ile birlikte, belediye başkanlarımızla birlikte biz çok büyük bir aileyiz. Lütfen siyaset  mi yapacaklar il başkanlığımı kuracaklargitsinler. MHP adını ağzına almadan yapsınlar”

 “AKP VE ONUN LİDERİ BİZİM ÇİZGİMİZE GELDİ”

  “Bizim çizgimiz de bir sapma olmadı, AK Parti bizim bulunduğumuz noktaya geldi diyen MHP İl Başkanı Baki Ersoy, “1 Kasım’dan sonra bu böyle gitmez diyen isimler var. ‘MHP bizi dışladı, ihraç etti, bizler iktidar olmasını istedik’ demeyin. Siz MHP bir şey olmasını istemediniz. MHP, rahmetli Başbuğ zamanında 3 millet vekili ile Türkiye’yi yönetiyordu. Bugün 34 milletvekili ile yine  Türkiye’yi yönetiyor. AKP ve onun lideri bizim çizgimize geldi. MHP liderinin çizgisine geldi.  Bunu eğer bunu görmüyorlar ise   ben bir şey söylemiyorum.  Ama şunun söylüyorum MHP partisini eleştirip de x partisine giden kapı kapı gezmiş, parti parti gezmiş CHP’li bir adamın MHP’ye laf söyleyen genel sekreterinizi kabul ediyor ve konuşmuyor iseniz o zaman bende diyorum ki MHP adını ağzını almayın” dedi.

 “BİZ KİMSEYİ KAYBETME TARAFTARI DEĞİLİZ”

Milletvekili Halaçoğlu’na yönelik de eleştirilerini sıralayan Ersoy, şu ifadeleri kullandı:  “Yusuf Halaçoglu, Kayseri’den 4 defa birinci sıradan aday olmuş biri. Şimdi MHP’nin 1 Kasım’dan sonra ki sürecinde toplantı yaptığımız da sadece Sinan  Oğan beyefendi genel başkanlığa adaylığını açıklamıştı.

O zaman Yusuf Halaçoğlu, ‘bu adam başkan olursa ben istifa ederim’ demişti. Sahiplenme duygusu ile söylemişti bunu. Yani o dönemde adayları yoktu. Ve biz Türkiye’de ilk açıklamayı yaparken Yusuf Halaçoglu yanımızdaydı. Ne oldu da değişti? MHP lideri yıllarca önce memleketim sonra partim ve sonra ben diyerek hareket eden bir şahsiyet. Yani 15 Temmuz sürecinden sonra o hain darbe girişimi hep beraber yaşadık. Bu hain darbe girişiminden sonra bu süreçte partimizin lideri bu şekilde hareket etmemiş olsaydı belki farklı bir Türkiye’yi konuşuyor olacaktık bugün. Biz AKP’nin peşinde değiliz. MHP politikalarına ve aynı çizgiye gelen AKP’dir. Partimizde bir takım geçmişte sıkıntılar yaşanmış olabilir ama MHP iktidar sancağının altında ne olursa olsun eleştirsem de kırsam da siyaset yapmak istiyorum diyenlerde var. ‘Bu parti Başbuğumuzun bize emanetidir’ diyen kim var ise biz kimseyi kaybetme taraftarı değiliz. Biz egomuzu tatmin etmek için buralarda oturmuyoruz. Biz MHP nasıl bir adım daha ileri götürürüz ona bakıyoruz. Benim ricam o arkadaşlar lütfen MHP’yi ağzına almasınlar. Ve lütfen bir gergin ortama sürüklemesinler. Zaten bu millet hangi projede kimlerin kullanıldığını iyi biliyor. Herkesin bilinci yerinde, ilk seçimlerde de herkes görecektir. Yusuf Halaçoğlu da gelir 1 ya da 2,  hangi sıradan milletvekili adayı olursa şayet bakarız meydan da kaç kişi ile oluyor. Kaç tane oy alıyor? Beraber görürüz”

Haber: Cafer ZENGİN