Meydan'daki büfenin ardından Belediye önündeki Kent ekmek büfesi de kaldırıldı

Kayseri'de uzun kuyruklarla gündeme gelen ve gündemden düşmeyen kent ekmek ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Meydan'daki büfenin ardından Belediye önündeki Kent ekmek büfesi de kaldırıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Önlerinde oluşan uzun kuyruklarla gündeme gelen kent ekmek büfeleriyle ilgili tartışmalar sürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kaytur A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Kent Ekmek, artan maliyetleri gerekçe göstererek, bayram sonrası ekmeğe zam yapma kararı almıştı. Zamla birlikte 2 liraya satılan 200 gram somun ekmeğin fiyatı 2 lira 75 kuruşa yükseldi.
Bu durum muhalefetin tepkisini de beraberinde getirdi. Muhalefet zammın ekmek kuyruklarını önlemek için yapıldığını savunurken, dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki ekmek büfesinin ardından merkezdeki bir diğer büfe yani Forum AVM ve Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan Kent Ekmek büfesi de bugün kaldırdı. 

Meydan'daki büfenin ardından Belediye önündeki Kent ekmek büfesi de kaldırıldı

Bu duruma tepki gösteren CHP  Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, daha önce Meydan’dan kaldırılan büfeyi hatırlatarak, AK Parti iktidarına tepki gösterdi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, kuyrukları gizlemek için bu hamlelerin yapıldığını öne sürdü.
“Cumhuriyet Meydanı'nda herkesin gördüğü ekmek kuyruklarını yani eserleri olan kötü tabloyu gizlemek için ekmek büfesini bir arka sokağa taşıdılar. Ancak orada da gerçeğe engel olamadılar.  Vatandaşı hapsettikleri yokluğu, yoksulluğu bitirmek yerine, sadece koltuk kaygıları ile kuyrukları saklamayı düşünen yalan, dolan, algı oyunlarına, anlayışlarına yani beceriksizliklerine tüm hızıyla devam ediyorlar” diyen Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Şimdi de kuyrukları gizlemek için Forum AVM ve Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan kent ekmek büfesini kaldırdılar. Mızrak çuvala sığmıyor, anlayın artık! Mutfakta yangın var, yangın. Kent ekmek büfelerini kaldırmakla, isyan eden vatandaşa  'sabır' çağrısı yapmakla yaşanılan ekonomik buhranı önleyemezsiniz, gizleyemezsiniz. Vatandaş bu acı tabloyu dibine kadar her yerde yaşıyor ve hala yaşatıyorsunuz. Sorunun ana kaynağı sizsiniz. O yüzden sebep olduğunuz bu kötü tabloyu daha da derinleştirmeyin, milleti daha fazla üzmeyin, umutsuzluğa sürüklemeyin. AKP demek zam demek, kuyruk demek, yokluk demek. Hemen seçim. Asla umutsuzluk yok. Halkın iktidarı yakın. Yandaşı koruyan, ballı ballı işlere, maaşlara sarılan, koltuğa yapışan, ama yıllardır vatandaşı unutan, kandıran, oyalayan bu düzenin sonu geldi. Geliyor gelmekte olan.