Meydan'da fidan kavgası

Meydan'da fidan kavgası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de Orman Bölge Müdürlüğü’nün fidan dağıtımında izdiham yaşandı. Uzun kuyrukların oluştuğu  dağıtımda sıraya girmeyen vatandaşlar tepki topladı. Bu sırada fidan kavgası çıktı ve bir vatandaş, kendisine fidan dağıtımı yapan görevlilerden birinin yumruk attığını iddia ederek, dağıtımın yapıldığı kamyonun önüne yattı ve  “Bana vuran gelmezse vallahi de billahi de bu arabayı göndermem. O adam buraya gelecek” ifadelerini kullandı. Görevliler ve vatandaşlar, aracın önüne yatan vatandaşı ikna edebilmek için uzun süre uğraştı. Hatta kamyon önünde görevlilerle, dövüldüğünü belirten vatandaş arasında yüzleştirme de yapıldı.

 Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Meydanı’nda  21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle çam fidanı dağıttı. Vatandaşlar ücretsiz dağıtılan çam fidanlarından alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Sıranın kendilerine gelmesini bekleyen bazı vatandaşlar, bazı kişilerin sıraya girmeden çam fidanı almaya çalıştığını belirterek bu duruma tepki gösterdi. Kamyondaki fidanların bitmek üzere olduğunu görenler ise sırayı bozarak dağıtım yapılan kamyon önünde izdihama neden oldu. Görevliler vatandaşlara sıraya girmeleri konusunda sık sık uyardı, ancak başarılı olamadı.

“LÜTFEN SIRAYA GİRİN KUL HAKKI YİYORSUNUZ” UYARISI

Fidan dağıtımını yapan görevlilerden biri vatandaşa, “Lütfen sıraya girin, kul hakkı yiyorsunuz. Yapmayın” şeklinde uyarı yaptı. Ancak başarılı olamadı. Kamyon önünde bir süre izdiham yaşandı. Fidan alanların yüzü gülerken, alamayanlar ise görevlilere tepki gösterdi. Dağıtımı yapılan 2 bin fidan kısa sürede tükendi.

 

“BANA YUMRUK ATAN BURAYA GELECEK, YOKSA GÖNDERMEM”

Diğer yandan fidan dağıtımı sırasında bir görevlinin kendisine yumruk attığını iddia eden 57 yaşındaki Mustafa Taşömeroğlu, “Bana biri fidan istedim diye yumruk attı. Götürdü fidanları da arabasına koydu. Bende istedim fidanlardan ama geldi bana yumruk attı. Üzerinde yeşil mont vardı. O gelmeden buradan gitmem” dedi ve ardından kamyon tekerleğinin önüne yattı. Fidan dağıtımı yapılan kamyonun alandan gitmesine engel olan Taşömeroğlu’na, yumruk atan kişinin Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden birinin olmadığı anlatıldı.

 

“YUMRUK ATAN KİŞİ SİVİLDİ, GÖREVLİ DEĞİLDİ”

 

Bu sırada olayı gören vatandaşlar, “Sana vuran görevli kişiler değildi, sivil vatandaştı. Kavgayı biz ayırdık, ne oldu gördük. Yalan söyleme” dedi. Mustafa Taşömeroğlu, bu kez de vatandaşlara tepki gösterdi ve “Siz yalan söylemeyin” dedi. Ancak Taşömeroğlu, bu konudaki ısrarını sürdürdü. Bunun üzerine görevlilerden biri fidan dağıtımı yapan ekibin 4 kişiden oluştuğunu belirterek, ekibi çağırarak, Taşömeroğlu ile yüzleştirdi ve “Bu arkadaşlardan biri mi?” diye sordu. Taşömeroğlu bu kez de üzerinde önlük vardı, “Bana vuran gelmezse vallahi de billahi de bu arabayı göndermem. O adam buraya gelecek.” şeklinde ifadeler kullandı. Görevliler, “ O zaman polis gelsin, şikayetçi ol. Çevrede MOBESE kameraları da var. Bir yolu bulunur. Onlara anlat, biz görevliyiz, bizi engelleme, biz gidelim” dedi.

Olayı gördüklerini belirten 2 vatandaş, Taşömeroğlu’nun, yumruk attığı ifade edilen kişiye küfür içeren bir kelime kullandığı ve kavganın bu nedenle çıktığını belirterek, Taşömeroğlu’na dönerek:  “Kusura bakma da sende hak ettin”  diye konuştu.

Taşömeroğlu, bu kez de yumruk atan kişinin kaçtığını belirterek, “O sizin adamınızdı, yalan söylemeyin bana. O buradan biriydi, gelip özür dileyecek. Yoksa bu kamyonu bırakmam” yönünde ifadeler kullandı.

Tartışma sürerken Orman Bölge Müdürlüğü görevlisi, “Mustafa Bey fidan istiyor musun, sana 2 fidan vereyim” diyerek bu kez ortamı yatıştırmaya çalıştı. Taşömeroğlu ise “Ben fidan istemiyorum” yanıtını verdi.  Mustafa Taşömeroğlu, kendisiyle uzun süre ilgilenen görevliye daha sonra dönerek, “Senin hatırın için tamam. Yoksa, vallahide bırakmazdım” dedi.

Yaşanan bu diyalogların ardından görevli kamyona çıkarak iki fidanı aldı ve Taşömeroğlu’na verdi. Taşömeroğlu daha sonra Meydan’da oturarak, vatandaşların uzattığı suyla yüzünü yıkadı ve alandan ayrıldı.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN