'Mevki, makam derdim olsaydı Bakanlık teklifini kabul ederdim'

'Mevki, makam derdim olsaydı Bakanlık teklifini kabul ederdim'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye’nin 25 Haziran'dan sonra huzura kavuşacağını söyleyerek, "Güneş 25 Haziran'da farklı doğacak, ampule gerek kalmayacak. Tek adam rejimi inşallah sona erecek '' dedi.

 İYİ Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, partisinin milletvekili adayları ve İl Başkanı Emine Bagcı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

“İNŞALLAH GÜNEŞ 24 HAZİRAN’DA DOĞACAK”

Parti il binasındaki basın toplantısında siyasi gündeme ilişkin açıklamalar yapan Halaçoğlu, “24 Haziran’da doğacak güneş karanlıkları ortadan kaldıracak. Tek adam rejimi inşallah sona erecek” dedi. Halaçoğlu, “Ben Şu anda Meral Akşener’in Türk Dünyası ve Dış Türklerden bağlantılı baş danışmanıyım. Bu nedenle yurtdışındaki organizasyonla meşgulüm. Almanya’da, Belçika’da, Hollanda’da ve Belçika’da orada İyi Partili gönülleri ile bir araya geldik. Orada neler yapabileceğimizi belirledik. Orada ki derneklerle buluştuk. 24 Haziran seçimler iyi olacak diye düşünüyorum. İyilikler getireceğini düşünüyoruz. İnşallah güneş 24 Haziran’da doğacak. 24 Haziran’da doğacak güneş karanlıkları ortadan kaldıracak. Elektriğe ihtiyaç duyulmayacak ampuller sönecek. Başarılı bir seçim geçireceğiz Türkiye için. Tek adam rejimi inşallah sona erecek. Tekrar parlamenter demokratik sistem döneceğiz. “dedi.

“SURİYELİLER BAYRAMLAŞMAYA GİDİYORSA, DEMEK Kİ SIKINTI YOK”

Milletin artık mevcut iktidarın değişmesinden yana tavır ortaya koyduğunu savunan Halaçoğlu, İYİ Parti’ye yoğun ilgi olduğunu söyledi. Türkiye’deki 3,5 milyon Suriyeli’nin ülkelerine bayramlaşmaya gittiğini ve sonra geri geldiklerine dikkat çeken Halaçoğlu, “Bayrama gidiyorlarsa demek ki sıkıntı yok” dedi ve ekledi: “Suriyelilere 150 milyar TL para harcandı.”

“MHP DAVANIN AKSİNE BİR YÖNTEM İZLEDİ, BİZ TERK ETMEDİK, BİZİ İHRAÇ ETTİLER”

Konuşmasında MHP’yi de eleştiren Prof. Dr. Halaçoğlu, “Biz partiyi biz terk etmedik. Bu partiden bizi ihraç ettiler. MHP davanın aksine bir yöntem izledi.”dedi. Halaçoğlu, şunları söyledi: “Biz Türkiye’de İyi Parti olarak önemli bir şey başlattık. Bizim kökenimiz milliyetçi ve ülkücü kökenden geliyoruz. MHP’nin milletvekili idim. Ama bu partiyi biz terk etmedik. Bu partiden bizi ihraç ettiler. İhraç edilme sebebimiz demokrasiyi savunmamız. Partinin o güne kadar bizi ayırdıkları zamana kadar ki politikalarında kim yolsuzluk yapmışsa, kim milli değerleri ayaklar altına almışsa, milliyetçiliği ayaklar altına almışsa, Türklüğü ayaklar altına almışsa bunlarla mücadele etmek içindi ve bu sebeple bu partiye oy verildi. Bu oya ihanet eden kişiler şimdi hesap sormazsam namerdim deyip de hesap sormak yerine onun yanında yer alanlardır. Dolayısıyla o ortaya konmuş tüzükte yer alan seçim beyannamelerinde yer alan hem de çeşitli konuşmalarda yer alan o mücadelenin tam aksini yapan kişiler Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortaya koyduğu davanın aksi bir yönetim izlediler. Biz o davanın halen peşindeyiz” İktidara geldiklerinde kim yolsuzluk ve haksızlık yaptıysa hesap soracaklarını dile getiren Halaçoğlu, “Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamenter, demokratik, hukuk devleti olarak yeniden inşa edilmesi için yola çıktık” ifadelerini kullandı.

“BANA KÜLTÜR BAKANLIĞI TEKLİF ETTİLER, AMA KABUL ETMEDİM, MAKAM DERDİM YOK”

Neden aday gösterilmediği yönündeki tartışmalara da değinen Halaçoğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in, Başdanışmanı olduğunu belirterek,  “Makam, mevki derdim olsaydı 7 Haziran sonrasında bana Kültür Bakanlığı teklif ettiler, ama kabul etmedim.”dedi. Halaçoğlu, “Şimdi bana diyorlar ki siz aday gösterilmediniz diye. Siz daha ne uğraşıyorsunuz diyorlar. Bir şeyi anlamakta insanlar zorluk çekiyor. Biz makam için yola çıkmış olsaydık 7 Haziran’dan sonra bana Kültür Bakanlığı teklif edildi. Ben kabul etmedim. Bunu hatta zül olarak gördüm. Ben o zaman MHP’de grup başkanvekiliydim. Makam için yola çıksaydım bakan olurduk. Onun için milletvekili olup olmamak hiç önemli değil. Ben tarihçiyim sonuç olarak. Bir devletinin ayakta kalmasının hangi şartlarda ve neden önemli olduğunu çok iyi bilenlerdeyim. Haliyle hiçbir milletvekilliğini ne ailemle değişirim, nede devletimle ve milletimle değişirim. Herhangi bir şeklide gocunmam söz konusu değil. Bir hizmet yerine getirilecekse o bizim için araçtır amaç değildir. Ancak araç olur bizim için bir makam. Onun için bu konuyu burada kapatıyorum. Şimdi bütün mesele şudur; eğer ikinci tura kalırsa cumhurbaşkanlığı biz Meral Hanımın kalacağına inanıyoruz. Çünkü bir dip dalga gelir ve kimse ne olduğunu anlamaz. Ben her zaman Meral Hanımla kürsüde olacağım. Bu konuda kesinlikle bir kırgınlığımız olmaz. Ben bunu açık ve net olarak Facebook sayfamda Twitter sayfamda kullandım. Basına da aynı şekilde bunlar aksetti dolayısıyla tekrar ediyorum ki hiçbirimiz bir makam ve mevkii için bu yola çıkmadık. Arkadaşlarımın her birisi birbirinden değerli arkadaşlar. Bunların yarın Kayseri’yi çok iyi temsil edeceğini biliyorum. Bana bakın birinci sırayı teklif etti Meral Hanım. Ben dedim ki kusura bakmayın ben İzmir de oturacağım. Ankara’ya gideceğim Kayseri’ye gitmekte zorlanırım gidemem. Ayda bir kere ancak uğrarım. Böyle bir şey bana yakışmaz. Yani Kayseri’ye gitmedikten sonra benim orada milletvekili olmam uygun değil. Ben kabul etmiyorum dedim. Yoksa bana Kayseri birinci sıra teklif edildi ama ben kabul etmedim. Sebebi de bu yani illa ben milletvekili olmak isteseydim kabul ederdim. Gelirdim seçilirdim de. Muhtemelen ama ne olurdu Yusuf Halaçoğlu’na yakışmazdı.” dedi.

 “FABRİKA AÇACAĞINA, KIRAATHANE AÇIYOR, MEMLEKETTE İŞSİZLİK VAR”

Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Millet kıraathane” projesine de tepki gösterdi ve “Memlekette yüzde 20  oranında işsizlik var, Fabrika açmayı neden düşünmüyorsunuz? Fabrika açacağına, kıraathane açıyor” diye konuştu.

“MHP’NİN YÜZDE 70’İ ERDOĞAN’A OY VERMEZ, AMA SEÇİMİ İPTAL EDEBİLİRLER!”

MHP’nin yüzde 70’nin Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyeceğini ileri süren Halaçoğlu, “Tek korkum seçime kadar bir çatışma çıkararak seçimi iptal edebilirler” ifadeleri ile de dikkat çekti. Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı: “AKP’nin şuan zaten çok büyük bir sıkıntısı var yapılan anketlerde. Ama şuan bütün çabalarına her türlü tezvirata rağmen yüzde 44’ün üzerine çıkamıyorlar oda görünür anketlerde. Partinin aldığı oy daha düşük haliyle muhalefetin millet ittifakının mecliste çoğunluğu da sağlayacağı görülüyor bu çerçeve içerisinde. MHP ile birliği de bir işe yaramıyor. Şuan hala MHP ye oy verecek olanların en az yüzde 70’inin Tayyip Erdoğan’a oy vermeyeceği şeklinde durum var kendi AKP den bile vermeyecek olanlar var bundan dolayı münafık dedi haliyle kendi seçmenine münafık diyorsa bir kişi söylenecek söz yok artık benim izah etmeme de gerek yok ama benim endişem şuydu; 24 Haziran’a kadar bir savaş bir çatışma çıkarmak suretiyle seçimi iptal edebilirler diye düşünüyordum şuan hala o ihtimal var. Kazanması mümkün değil.” Vatandaşlardan sandığa sahip çıkmalarını isteyen Halaçoğlu, iktidara geldiklerinde FETÖ’den  yolsuzluklara kadar her şeyi hukuk çerçevesinde araştıracaklarını da söyledi.