Meteorolojiden Kayseri uyarısı: Tedbirli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı. İç Anadolu'nun kuzeyi ve doğusunda yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Meteorolojiden Kayseri uyarısı: Tedbirli olun
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de sonbahar ayının gelmesi ile birlikte ceketler çıkmış soğuk hava kendini hissettirmeye başlamıştı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde sıcaklıklar etkisini yitirmiş serin hava etkisini göstermeye başlamıştı. Eylül ayında sıcaklıkların normal seyrettiği söylenirken Kayseri ekim ayını yağmur ile karşılayacak. 

Yağışlar sadece Kayseri’de değil İç Anadolu’nun kuzeyi ve doğusunda etkisini gösterecek. Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir çevreleri ile Ankara'nın kuzeyinde ve doğusunda yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Diğer yandan Kayseri Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü de bir açıklama paylaşarak, Kayseri’de yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinin altını çizdi. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olunması istendi. 

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İl genelinde beklenen yağışların yarın (Pazar) yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar- su baskını- sel vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.
Meteorolojiden Kayseri uyarı: Tedbirli olun

Meteorolojiden Kayseri uyarı: Tedbirli olun