Meteorolojiden Kayseri için sağanak yağış uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Kayseri başta olmak üzere 7 ilde gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Vatandaşların, sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay'ın Kayseri Haber Bülteninde

Meteorolojiden Kayseri için sağanak yağış uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kayseri başta olmak üzere 7 ilde gideceğine gürültülü sağanak uyarısı yaptı. Vatandaşlara, olumsuz hava koşullarına karşı olmaları konusunda dikkatli olmaları söylendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı göre, yarın sabah saatlerinden Kayseri, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Ankara ve Sivas'ın güney kesimlerinde yerel şiddetli gök mavisi sağanak yağış 21 Haziran Çarşamba günü bekleniyor. Bu yağmurlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağmuru ve ani şiddetli rüzgar gibi olumsuzluklar da görülebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Yağışlar çerçevesinde; vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
Ayrıca yıldırım düşmesi riskine karşı açık alanlarda bulunanların, ağaçların içine sığınmaktan kaçınmaları önerildi.