Meteoroloji uyarmıştı, Kayseri'de uçuşlar iptal edildi

Kayseri'de şiddetli rüzgar nedeniyle havayolu şirketleri uçuşlarını iptal etti, normal uçuş saatinden 2 saat sonra uçuş iptali bilgisi verilen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Meteoroloji şiddetli rüzgar uyarısı yapmıştı.

Meteoroloji uyarmıştı, Kayseri'de uçuşlar iptal edildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de son dakika gelişmesi, şiddetli rüzgar nedeniyle havayolu şirketleri uçuşlarını iptal etti.

Uçuşlarını 1 saat kadar erteleyen bazı havayolu şirketlerinin son olarak da “uçuşumuz şiddetli rüzgar nedeniyle iptal edilmiştir” şeklinde açıklama yapması tepkilere de neden oldu.

Uçuşların iptal edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, “Meteorolojik verilere rağmen uçuş için bilet satılıp normalde uçuş saati olarak belirlenen saatte uçmayıp insanları 2 saat havaalanında beklettiler. 2 saatin sonunda şiddetli rüzgar nedeniyle uçuşumuz iptal edildi, ücretsiz bilet değişikliği ya da iade alabilirsiniz diyorlar. Meteorolojinin bildiriminden de mi haberleri yok. Bu nasıl bir sorumsuzluk.” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdiler.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Şiddetli rüzgar Kayseri genelinde etkili olurken, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre, rüzgarın bugün (05.03.2022 Pazar) öğleden sonra güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), doğu ve güney ilçelerde (Pınarbaşı, Sarız, Tomarza, Yahyalı) kısa süreli kuvvetli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verilmişti.