Meteoroloji uyardı, hangi saatler dışarıda olmamalıyız!

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kentte sıcak hava dalgasının etkili olacağı belirtilerek, vatandaşların 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olması istenildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Meteoroloji uyardı, hangi saatler dışarıda olmamalıyız!

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, kentte sıcak hava dalgasının etkili olacağı belirtilerek, vatandaşların 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olması istenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 13.08.2023 Pazartesi gününden itibaren etkisini arttırarak Kayseri il genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi beklenmektedir. Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Öte yandan Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Denizhan Erol daha önce yaptığı açıklamada: "İstatistiklerden bahsedecek olursak, Kayserimizde 1957 yılında 40,6 dereceyi görmüşüz. Bu hafta pazar ve pazartesi 38-39 dereceleri tahmin ediyoruz. Bir ihtimal belki bu rekoru kırabiliriz diye tahmin ediyoruz. Bu sadece bir tahmin ama kırabiliriz. Bunu da istatistiklerimize yansıtarak kamuoyuyla paylaşacağız. Burada Himmetdede istasyonumuz ayın 6’sında bir rekor kırdı 40,1 ile. Daha önce 39,6’ydı Himmetdede’nin sıcaklık rekoru. Ama onu Ağustos’un 6’sında 40,1 ile kırmıştık. Aradan 2 gün geçti ve ayın 8’inde yine aynı istasyonda 40,4 olarak yeni rekorumuzu istatistiklerimize yazmış olduk” ifadelerini kullandı.