Meteoroloji Kayserilileri üç konuda uyardı!

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? Hava durumuna ait detayları Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Meteoroloji Kayserilileri üç konuda uyardı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de kar yağışının etkili olmaması ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi insanları endişelendirirken meteorolojiden alınan verilere göre bugün sabah ve gece saatlerinde çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, bölge genelininde yerel kuvvetli olacağı bekleniyor.

Sabah ve akşam saatlerde serinliğin iyice kendini hissettirdiği bugünlerde işte ilimizde beklenen hava durumu; Kayseri Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Kayseri'de en yüksek sıcaklık 9 derece, en düşük sıcaklık ise 2 derece olacak.

Bölge genelinin  çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, doğu ve kuzey ilçeler ile yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı bekleniyor.Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredeceği ön görülüyor. Rüzgar batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Bölgemiz genelinde beklenen yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2)olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yağışlar öncesi ve anında kuvvetli rüzgar, çığ riski, yüksek kesimlerde tipi, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Buzlanma ve Don Uyarısı: Bölgemizin doğu ve kuzey ilçeleri ile yüksek kesimlerinde beklenen yağışlara bağlı olarak buzlanma ve don olayı görülebileceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Kayserilileri üç konuda uyardı!