Meteoroloji'den kafa karıştıran açıklama

Kayseri Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünün 5 günlük hava tahmin raporu ile Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Bütüner'in açıklamaları kafa karıştırdı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Meteoroloji'den kafa karıştıran açıklama

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri'nin 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda Kayseri'de perşembe ve cuma günü öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış beklnildiği ifade edildi. Yina hafta sonunun çok bulutlu geçeceği paylaşılırken, pazartesi günü yeniden yağışlı havanın etkili olacağı aktarıldı. 

İşte Kayseri'nin 5 günlük hava tahmin raporu:

Meteoroloji'den kafa karıştıran açıklama

Yağış var mı, yok mu?

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Bütüner, ise önümüzdeki 5-6 günlük süreçte şiddetli bir yağış beklenmediklerini söyleyerek kafaları karıştırdı. Hafif yağışlar beklediklerini ifade eden Bütüner, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü olarak yaptığımız tahminlere göre, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde artarak özellikle hafta sonu mevsim normallerinin üzerine çıkacağını ve hafta ortasından itibaren tekrar bir serinleme ile mevsim normalleri civarına döneceğini tahmin ediyoruz. Önümüzdeki günlerde ısınmaya bağlı öğle saatlerinden sonra akşam saatlerinde yer yer hafif yağışlar görme ihtimalimiz var. Bunun haricinde önümüzdeki 5-6 günlük süreçte kuvvetli bir yağışımız yok. Hava sıcaklıklarında da asgari sıcaklıklar 6-7 derecelerden cumartesi ve pazar gününden itibaren 10-11 derece seviyesine yükselecek. Azami sıcaklıklarımız da 21-22 derecelerden ki zaten mevsim normalimiz 22-23 derece civarında, bu seviyelerden 25-26 derecelere çıkacak. Az önce de bahsettiğim gibi hafta ortasından yani çarşamba gününden itibaren tekrar birkaç derecelik soğuma ile mevsim normalleri civarına gerileyeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Meteoroloji'den kafa karıştıran açıklama

'Yağış anında ve öncesinde kuvvetli rüzgarlar olma ihtimali var'

Ciddi bir meteorolojik hadise beklenmediğini söyleyen Bütüner, “Rüzgarlarımız genellikle hafif, yer yer orta kuvvetli yağış anında ve öncesinde kuvvetli rüzgarlar olma ihtimali var. Bunun haricinde ciddi bir meteorolojik hadise beklemiyoruz. Havaların vatandaşları uyaracağımız kadar ısınacağını tahmin etmiyoruz. Mevsim normallerinin en fazla 3-4 derece üzerinde olacak. O yüzden sıcaklıkla ilgili çok büyük bir problem yaşanacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji'den kafa karıştıran açıklama