Meteoroloji 7. Bölge'den son dakika açıklaması! Sağanak yağışlar bitiyor mu?

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü son dakika meteorolojik değerlendirme bulundu. Müdürlükte yapılan açıklamaya göre sağanak yağışlar sona ererken vatandaşlara bir de uyarıda bulunuldu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Meteoroloji 7. Bölge'den son dakika açıklaması! Sağanak yağışlar bitiyor mu?

Kayseri ve çevresinde yaşanan sağanak yağışlar, vatandaşlar için zorlu bir haftaya sebep oldu. Ancak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü, bu durumun artık sona erdiğini belirtiyor. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, yağışlı hava yurdumuzu terk ederek yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacak. Bölgedeki hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

Ancak, yükselecek olan sıcaklıklar özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için dikkat gerektiriyor. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, bu grupların özellikle günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıda bulunuyor. Bu süreçte, vatandaşların sağlıklarını korumak adına gereken önlemleri almaları önem taşıyor.

Meteorolojik değerlendirme

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde; "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; geçen hafta boyunca bölgemizi etkileyen yağışlı havanın yurdumuzu terk ederek, yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı tahmin edilmektedir. Bölgemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenmektedir.

Bölgemize Bağlı illerde beklenen en yüksek sıcaklıklar:

Meteoroloji 7. Bölgeden son dakika açıklaması! Sağanak yağışlar bitiyor mu?

Yükselen hava sıcaklıkları nedeniyle başta kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar olmak 
üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve 
tedbirli olmaları gerekmektedir.