Mesafeler de engeller de aşıldı!

Yurtdışında yaşayan hayırsever yurttaşlar, Talas Belediyesi'nin öncülüğünde, 58 engelli vatandaşın hayatını kolaylaştıracak tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Mesafeler de engeller de aşıldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediyesi öncülüğünde 58 ihtiyaç sahibi vatandaş engelli aracına kavuştu. Araçların teslimi için Talas Belediyesi Esma Hatun Sosyal Tesisi’nde tören düzenledi. Törene AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, MHP İl Başkanı Seyit Demirezen ve vatandaşlar katıldı.

Mesafeler de engeller de aşıldı!

Törende konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yurt dışında yaşayan vatandaşların Talas Belediyesinin çalışmalarını görünce kendilerine ulaşarak ihtiyaç sahipleri için tekerlekli sandalye gönderdiklerini, kendilerin de buna ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Buna ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Kardeşlerimiz kendi imkanlarıyla hayatlarını sürdürmeye çalışırken biz de onların hayatını kolaylaştırmak adına birçok toplantılar yaptık. Fiziki mekanları düzeltiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışırken sayın vekilimizle birlikte uzun süre görev yaptık. Sayın vekilimizin bizzat katıldığı engelli dernekleriyle sürekli toplantılar yaptık. Ayda bir defa yaptık toplantı. Ve dedik ki, kendisi birtakım desteğe muhtaç olan kardeşlerimle alakalı ne yaparız? İş bulma kurumu müdürünü yanıma oturttum. Hadi isteyin.Milli Eğitim Müdürü burada. Çalışma müdürü burada. Sağlık il müdürü burada. Oturduk. Defalarca il yüzeyinde il müdürleri düzeyinde büyükşehir belediyesi meclis salonunda toplantılar yaptık.Gördük ki kardeşlerimin istekleri çok öyle afakı şeyler değil ve yapılmayacak, erişilmeyecek şeyler de değil. O bakımdan çok güzel bir koordinasyon olmuştur’ dedi. 
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ise konuşmasında, ‘Engelli kardeşlerimizin daha rahat bir hayat sürdürebilmeleri için büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz hakikaten Kayseri'de çok yoğun çaba içerisindeler. Engelsiz yaşam merkezleri açıldı. Orada birçok aktiviteler var. İnşallah bu tüm Türkiye'ye örnek olur. Kayseri'mizde de her mahallemizdeki engelli kardeşlerimize ulaşacak kadar artar diye düşünüyorum.’ dedi. 
Konuşmaların ardından ihtiyaç sahiplerinin araçları teslim edildi. 

Mesafeler de engeller de aşıldı!