Mert Fırat da Kayserili çıktı!
Kayserili sahaf, ünlü oyuncunun dedesi ile anısı ilgili çocukluk anısını paylaştı. Kayseri'de Eski Sanayi'de oto döşemeciliği yapan bu kişiyi Mert Fırat'a benzettiniz mi?
Kayserili Sahaf Ali Peker, çocukluk anısında başarılı oyuncuya yer verdi. Mert Fırat’ın dedesini ve bazı akrabalarını çocukluğundan hatırlayan sahaf Peker anlattı.
Oyuncunun anne tarafından dedesi İsmail Çıklaçekiç ve bir zamanların en çok kullanılan düdüklülerinden biri olan Zenit düdüklü tencerelerinin sahibi, aynı zamanda Fırat’ın akrabası olan o kişiden bahsetti. Sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda,
‘Değerli oyuncumuz; Mert Fırat ve Ağababası İsmail Çıklaçekiç amca . İsmail Amca'yı bizim Eski Sanayi'den hatırlıyorum , çocukluk yıllarımda oto döşemeciliği yapardı. Sonra Ankara'ya taşındılar diye hatırlıyorum. Mert Bey'in muhterem anneleri Hale Teyze'ye sağlıklar dilerim efendim, saygıyla. Bir komşumuz daha vardı ; Seyit Ali Çıklaçekiç Amca , dükkan komşumuzdu, Zenit Düdüklü Tencerelerini imal ederdi.Nurlar içinde uyuyun, saygı ve rahmetle’ ifadelerini kullandı.
Dedesi İsmail Çıklaçekiç’ten daha önce de bahseden Mert Fırat’ın ‘Benim soyumun içinde Arap var, baba tarafı Suriye’den gelme, ötekiler Kafkasya’dan, bir dedem var Kayserili’ açıklaması ile uyuşması dikkat çekti.
