Merakla beklenen isim konuştu! MHP'den ihracı istenen Baki Ersoy ile ilgili ne dedi?

İktidar partisine yönelik yaptığı eleştiriler nedeniyle MHP'den ihraç edilen ve daha sonra Demokrat Parti'ye geçerek, siyasi mücadelesini sürdüren Ordu Milletvekili Cemal Engünyurt, MHP'de ekonomiye yönelik açıklamaları nedeniyle genel merkez tarafından parti disiplinine sevk edilen Milletvekili Baki Ersoy ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Merakla beklenen isim konuştu! MHP'den ihracı istenen Baki Ersoy ile ilgili ne dedi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İktidar partisine yönelik yaptığı eleştiriler nedeniyle MHP’den ihraç edilen ve daha sonra Demokrat Parti’ye geçerek, siyasi mücadelesini sürdüren Ordu Milletvekili Cemal Engünyurt, MHP’de ekonomiye yönelik açıklamaları nedeniyle genel merkez tarafından parti disiplinine sevk edilen Milletvekili Baki Ersoy ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.  “Toplumdaki artan hayat pahalılığını, enflasyonu, açlığı, yoksulluğu görmezden gelinmemeli” diyen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Cemal Enginyurt, “Baki Ersoy’un eleştirisini uyarıcı mahiyette bir eleştiri olarak görüyorum. İhraç sebebi olarak görüyorum. Baki kardeşimin hakkında hayırlısı olsun” dedi. “MHP Genel Merkezi, özellikle Cumhurbaşkanının aleyhine konuşmayı  kesinlikle yasaklamıştır” ifadelerini kullanan Enginyurt, “Bir çok partiden de ihraçlar var illerde. MHP tavrını böyle belirlemiş. O partide milletvekiliyseniz il ve ilçe başkanıysanız  o zaman sizin Cumhurbaşkanının Adalet Ve Kalkınma Partisinin, Cumhur İttifakının aleyhinde söz etmemeniz gerektiğine inanılmış.   Bu doğru bir davranış mı? Bana göre doğru bir davranış değil” diye konuştu.  Programda “Meclis’te bazı MHP Milletvekilleri ile görüştü, toplantı yaptılar” yönünde ortaya atılan iddiaları da yalanlayan Enginyurt, Milletvekili Baki Ersoy’un, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye sadakatla bağlı olduğunu belirterek, “Baki, bu konuşmayı yaparken asla partiden ihraç edilmeyi düşünerek yapmamıştır, böyle bir düşüncesi olmamıştır” dedi.

BAKİ ERSOY’U ARADIM…
Enginyurt, TELE 1’de katıldığı programda “MHP’li dostlarım, kardeşlerim var. 40 yıl partide görev yaptım. Bunların arasında çok değer verdiğim insanlar vardır. Ahmet Erbaş, Baki Ersoy, bunlar arasında. Her ikisin de çok severim. Baki Ersoy ihraç kararıyla disipline sevk edildiği için çok üzüldüm. Kendisini aradım, üzüntümü de ifade ettim. Çünkü insani olarak yapılması gereken şey budur. Benim bu arkadaşlarla Meclis’te bir araya gelme imkanım olmadı. Doğru da bulmam” şeklinde konuştu. 

DEVLET BAHÇELİ BENİ İYİ Kİ ATTI. ŞİMDİ İSTEDİĞİMİ DAHA RAHAT SÖYLÜYORUM
“Devlet Bahçeli beni iyi ki attı. Şimdi istediğimi daha rahat söylüyorum. MHP’deyken 1 konuşuyordum, şimdi beş konuşuyorum” diyen Enginyurt’a canlı yayında MHP’den istifa eden Sedat Kılınç’ın açıklamaları da soruldu. 

SEDAT KILINÇ'IN İSTİFA SONRASI AÇIKLAMALARI DA SORULDU! BAKİ ERSOY’UN ELEŞTİRİSİNİ UYARICI MAHİYETTE BİR ELEŞTİRİ OLARAK GÖRÜYORUM

Enginyurt, şu ifadeleri kullandı: Baki kardeşimi çok severim. Yiğit bir delikanlıdır, iyi bir Ülkücü’dür.  Devlet Bahçeli’ye sadakatle bağlı biridir. Baki bu konuşmayı yaparken asla partiden ihraç edilmeyi düşünerek yapmamıştır, böyle bir düşüncesi olmamıştır. Konuşmasında da diyor ki, ‘kötü gidiyor ama bunları da cumhur ittifakı çözecek’ diyor. Topyekun bir karşı çıkışı yok. Baki kardeşimin böyle bir niyeti olduğunu da zannetmiyorum. Ama MHP Genel Merkezi Cumhurbaşkanının aleyhine konuşmayı  kesinlikle yasaklamıştır. Partiden de birçok ihraçlar vardır illerde. MHP  tavrını böyle belirlemiş. O partide milletvekiliyseniz il ve ilçe başkanıysanız  o zaman sizin Cumhurbaşkanının Adalet Ve Kalkınma Partisinin, Cumhur İttifakının aleyhinde söz etmemeniz gerektiğine inanılmış.   Bu doğru bir davranış mı? Bana göre doğru bir davranış değil. Toplumdaki artan hayat pahalılığını, enflasyonu, açlığı, yoksulluğu görmezden gelinmemeli. Baki Ersoy’un eleştirisini uyarıcı mahiyette bir eleştiri olarak görüyorum. İhraç sebebi olarak görüyorum. Baki kardeşimin hakkında hayırlısı olsun.