Memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?

Kayseri'de yaşayan memur ve emekliler merakla zam haberlerini bekliyor. Bu kapsamda gözler temmuz ayına çevrildi. Peki diğer memur ve emeklilerin maaş artışı ne kadar olacak? Detaylar emekli ve memur zammı ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde.

Memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yaşayan memur ve emekliler büyük bir merakla zam haberlerini bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını ifade etti. Peki bu kapsamda emekli ve memur maaşı artışları ne olacak. İşte merak edilenler. 

Emekli maaş zammı hesaplama tablosu gündemdeki yerini aldı. Temmuz öncesi en düşük maaşta iyileştirme alan emekliler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. En düşük emekli maaşı zammı ne kadar olacak ne zaman açıklanacak soruları yanıt arıyor. Temmuz zammı enflasyon rakamları ardından netleşmeye başlıyor. 

Memur ve emekliyi maaşları ne kadar olacak?

'EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI DA 22 BİN LİRAYI BULACAK'

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Memura verilen maaş zamlarında enflasyon farkına ilave olarak refah payı artışını biz getirdik. Toplamda yüzde 30 oranında zam yapmıştık. 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkarmıştık. Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz, en düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından eksik kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı 15 bin liraya çıkartarak üzerine enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. En düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar otomatik olarak emeklilere de yansıyacak. Bakanımıza temmuz ayına kadar bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim. Ücrette adaleti ve çalışma barışını korumakta kararlıyız. Kanuni düzenleme gerektirdiği için yeni yasama döneminde atacağımız bir adım da birinci dereceye geldiği halde 3600 ek gösterge alamayan memurlarımıza yönelik olacaktır. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız. Memurlarımız gönüllerini ferah tutsun.” diye konuştu. 

Memur ve emekliyi maaşları ne kadar olacak?

‘EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINI EN DÜŞÜK KAMU İŞÇİSİNİN BENZERİ BİR SEVİYEDE BELİRLEYECEĞİZ’

Konuya ilişkin bir açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam için memur sendikaları ile masaya oturulacağını belirterek, “En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisinin benzeri bir seviyede belirleyeceğiz, Türkiye’nin kamu çalışanları hiç endişe etmesinler.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan memur ve memur emeklilerinin temmuz ayında muhtemel maaşları kalem kalem hesaplandı. Erdoğan'ın açıklamasından sonra memur ve emeklilerin temmuz zammı için hesaplamalar başladı.

Memur ve emekliyi maaşları ne kadar olacak?

Memur ve memur emeklisinin temmuz ayında alacakları zam oranı toplu sözleşme, Ocak-Temmuz 2023 dönemi enflasyon farkına göre belirleniyor. Maaşlara ek olarak refah payının dâhil edilmesi bekleniyor. En düşük memur mevcut maaşı 12 bin 900 lira seviyesinde. Bu tutarın 22 bin liraya çıkarılması halinde en düşük memur maaşına yüzde 70 oranında zam yapılmış olacak.

PROFESÖR, ÖĞRETMEN, POLİS, AVUKAT, MÜHENDİS MAAŞLARI
Bu oranlarla kamuda görevli profesör, avukat, polis, öğretmenlerin temmuz ayında alacakları maaşlar belli oldu.
Yüzde 30 zam oranıyla en düşük profesör maaşı 44 bin 280 liraya, yüzde 40 oranla 47 bin 700 liraya, yüzde 50 zam oranıyla 51 bin 80 liraya yükselecek.
Öğretmen maaşları aynı hesaplamaya göre, yüzde 30 zam oranıyla en düşük 20 bin 600 liraya, yüzde 40 oranla 22 bin 950 liraya, yüzde 50 zam oranıyla 23 bin 730 lira olacak.
2023 Temmuz ayında en düşük polis memuru maaşları yüzde 30 zam oranıyla en düşük 23 bin 800 liraya, yüzde 40 oranla 26 bin 700 liraya, yüzde 50 zam oranıyla 27 bin 450 liraya ulaşacak.
Avukat maaşları ise yüzde 30,40 ve 50 oranlarla göre en düşük 26 bin lira, 27 bin 950 ve 30 bin 85 liraya yükselecek.
En düşük hemşire maaşı, yüzde 30 artış olursa 20 bin 300 liraya, yüzde 40 zamla 21 bin 900 lira, yüzde 50 artış olması halinde 23 bin 450 liraya yükselecek.
Mühendisler ise yüzde 30, 40 ve 50 zam ihtimalleriyle sırasıyla en düşük, 27 bin 700 lira, 29 bin 800 lira ve 32 bin lira maaş alacak.

Memur ve emekliyi maaşları ne kadar olacak?