Melik Mehmet(Muhammet) Gazi'yi anma programı

Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 'Danişmendli Hükümdarı Melik Mehmet(Muhammet) Gazi'yi' anma programı düzenliyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde..

Melik Mehmet(Muhammet) Gazi'yi anma programı

Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde anma programı düzenliyor. 
Kayseri Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde Cuma günü Danişmendli Hükümdarı Melik Mehmet(Muhammet) Gazi’yi anma programı gerçekleştirilecek. 

Anma programında moderatör Doç. Dr. Fatih Koca eşliğinde ‘Anadolu’da kurulan ilk Türk devletlerinden Danişmendli Beyliği ve Danişmendli Hükümdarı Melik Mehmet (Muhammed) Gazi’ konusunda Prof. Dr. Mustafa Keskin, ‘Kayseri Cami-i Kebir’ konusunda Araştırmacı Yazar Halit Erkiletlioğlu konuşacak. Doç. Dr. Fatih Koca ise Türk Tasavvuf Müziği Dinletisi gerçekleştirilecek.

Melik Mehmet(Muhammet) Gazi'yi anma programı

Program Melik Mehmet(Muhammet) Gazi’nin Türbesi (Kayseri Cami-i Kebir'in güneyinde) yer alan kabri başında  saat 13.10'da Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dua gerçekleşecektir. Saat 19.30'da ise  Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde saygı duruşu ile başlayacak. Program İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam edecektir.

Melik Mehmet(Muhammet) Gazi'yi anma programı