Meliha Keskin'in avukatları tanıklardan şikayetçi olacak!

Boşandığı eski eşi Meliha Keskin'i, Erciyes Üniversitesi kampüsü içinde, pompalı tüfekle öldüren F.K.'nın yargılanması devam ediyor. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikici celsesinin ardından davaya katılan avukatlar iddia makamının sanığın üst hadden cezalandırılması yönündeki mütalaasına destek vererek, 'Bugün adalete olan güvencimiz bir noktada tazelenmeye başladı' dedi. Avukatlar, duruşmada tanık olarak dinlenen F.E. hakkında da suçu ihbar etmeme ve yalan beyanda bulunmaktan dolayı şikayetçi olacak.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Meliha Keskin'in avukatları tanıklardan şikayetçi olacak!

Haberin Özeti

  • Erciyes Üniversitesi kampüsü içinde boşandığı eşi Meliha Keskin'i pompalı tüfekle öldüren F.K.'nin yargılanmasına devam edildi.
  • İkinci duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan avukatlar, duruşmada F.K. lehine tanık olarak dinlenen kişiler hakkında suçu ihbar etmeme ve yalan beyanda bulunmaktan dolayı şikayetçi olacaklarını açıkladı.

Boşandığı eski eşi Meliha Keskin’i, Erciyes Üniversitesi kampüsü içinde, pompalı tüfekle öldüren F.K.’nın yargılanmasına Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın ikicin celsesinin ardından davaya müdahil olan Kayseri Barosu, Önce Çocuk ve Kadınlar Derneği, Adalet Mülkün Temelidir Derneği ile Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi, siyasi parti temsilcileri ve Meliha Keskin’in yakınları bir basın açıklaması yaparak, süreç hakkındaki görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Adalet Mülkün Temelidir Derneği Kayseri İl Temsilcisi Av. Fulya Türkiz Yiğit, iddia makamının mütalaasının adalete olan güveni tazelediğini belirterek, “Savunma tanığı her zamanki gibi davanın en başından bu yana yalanlarla, kurgularla mahkemeyi yanıltmaya çalıştıkları gibi aynı şekilde savunma tanığı da mahkemeyi huzurda yanıltmaya çalıştı. Tüm beyanlarımız avukatlar olarak katılanlar olarak zaten duruşma zaptına geçti. Yalan tanıklıktan, suçu bildirmemekten, adaleti yanıltmaktan bugünkü yargılama esnasında ortaya çıkan rahatsız edici tanık beyanı doğrultusunda bizler şikayetçi olacağız. Orada da ayrıca bir hukuk mücadelesi vereceğiz. Bunun yanı sıra bugün adalete olan güvencimiz bir noktada tazelenmeye başladı. Bunun da sebebi iddia makamının verdiği esas hakkındaki mütalaaydı. Savcılık makamı sanığın indirimsiz bir şekilde cezalandırılmasını talep etti. Bizler de bu talebe iştirak ederek sanığın en üst hadden cezalandırılması için elimizden gelen mücadeleyi verdik. Birlik göstermeye devam ediyoruz.”

Kadın cinayetlerinde indirim uygulanmasın

Duruşmaya Önce Kadın ve Çocuklar Derneği adına katılan Avukat Çisel Demirkan Sakallı, kadın cinayetlerinde indirim uygulanmaması gerektiğini belirterek, “Meliha'nın kavgasını, Meliha'nın mücadelesini, Meliha'nın duyulmayan çığlığını duyurmak için buradaydık. Diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi sanık Meliha'ya sayısız iftiralar attı. Bugünkü tanık beyanlarını bir kez daha görmüş olduk, Meliha'nın bütün geçmişini kirletmeye çalıştı. Bütün bunların hepsi sadece haksız tahrik indirimi alabilmek, suçtan kurtulmak ve cezasızlık alabilmek içindir. Devam eden bütün kadın cinayetleri için aynı şeyi murat ediyoruz; ne yazık ki bu tür suçlarda indirim uygulanıyor, uygulanmasın. Bu kadınların sesleri, çığlıkları, istedikleri, koruma kararlarına rağmen katlediyor olmaları artık duyulsun. Meliha için buradayız. Mücadele etmeye, Meliha'nın çığlığını duyurmaya ve sanık için en üst hadden ceza aldırmak için mücadele vermeye devam edeceğiz.”

Tanıklardan şikayetçi olacaklar

Öldürülen Meliha Keskin’in ailesinin avukatı Deniz Onaç ise sanık adına duruşmaya katılan tanıkların yalan beyanda bulunduğunu belirterek, tanıklar hakkında delil kararttı, suçu ihbar etmeme ve yalan beyanda bulunmaktan dolayı şikayetçi olacaklarını belirterek şunları söyledi: “Yapılan yargılamada dinlenen tanıkların özellikle de sanık nezdinde gelen tanıkların göz göre göre mahkemeyi yanıltma amacı güttüğünü, kendi verdikleri yazılı ifadeleriyle kendi verdikleri beyanatlarla teker teker, tekrar tekrar görmüş olduk. 
Bugün verilen mütalaa yalnız acıya su serpmekten ibarettir. Melihe ablamızı geri getirmeyecektir. Ama adalete olan inancın tesisi noktasında bir nebze olsun bir etken yaratacaktır. Üzüldüğümüz tek bir şey var: Bizim tanıklara dair delil kararttı, suçu ihbar etmedi, mahkemenin gözünün içine baka baka yalan söyledi dememize, bunların tutanaklarla eşleşmemesine rağmen, ne yazık ki ihbarda bulunulmamasına yönelik yaşanan tek bir eksikliğimiz var. Bu da zamanla giderilir. Adalet sistemi buna da evrilir. ‘Şikayet edin, savcılık o tarafta’ diyen heyetimiz takdir hakkını kullanmıştır. Biz de gider oraya şikayetimizi ederiz. Kavgamız, mevcuttaki davamız aynen devam ediyor. Amacımız adaletin tecellisi noktasında savcımızın verdiği esas hakkındaki mütalaayla aynı şekilde hiçbir indirim olmaksızın,  tasarlayarak eşe karşı öldürme suçu kapsamında şahsın suçtan kaçma amacıyla akıl hastalığı iddiasını yok sayan bir ceza kararı verilmesini istiyoruz. Derdimiz bu, amacımız bu. Bunlar dışında da özellikle dosyayı yanıltma amacı güden işine gelmeyince mahkeme içinde ağlamayı tercih eden tanıkların, buna cesaret göstermemesi adına emsal olması için de onlar hakkında da şikayetçi olacağız. Görelim bakalım mahkemeyi kim yanıltıyormuş, kim ne yapıyormuş? Amacımız adaletin tecellisi, kadın cinayetlerine karşı ses yükseltilmesi, gerekli kanuni düzenlemelerin artık yapılması, ölenler bugün dışarıda biri olabilir, yarın bizim kendi ailemizden olabilir. Hep böyle düşünülmesi gerekiyor. Hep buna göre davranılması gerekiyor. Amacımız belli, adaletin tecellisini sağlamak. 30 Nisan'da duruşmamız olacak. Artık karar duruşması. Değerli sanık müdafimizin savunması olacak yasal mevzuat gereğince. Savunmasına göre de heyeti Bir karar verecektir. Adalete olan inancımız tamdır. Bu noktada gerekli cezaların verileceğine ve mütalaaya aynen uyularak karar verilmesi noktasında en büyük isteğimiz ve arzumuz budur. “