Mehmet Özhaseki oy birliği ile kabul edildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplamda 98 maddenin görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Erciyes Kayak Merkezi'ni kapsayan ve Develi ilçesi çevre yolu caddesi kavşağına kadar devam eden bulvara Mehmet Özhaseki Bulvarı isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Mehmet Özhaseki oy birliği ile kabul edildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın başkanlığında yapıldı. Toplam 98 maddenin görüşüldüğü toplantıda 5 madde oy çokluğu ile kabul edilirken; 93 madde oy birliği ile kabul edildi. Oy birliği ile kabul edilen maddelerden biri de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin adının Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Erciyes Kayak Merkezi'ni kapsayan ve Develi ilçesi çevre yolu caddesi kavşağına kadar devam eden bulvara verilmesi oldu. 

Mehmet Özhaseki oy birliği ile kabul edildi
ULAŞIM AŞ ZARAR ETMEYE DEVAM EDİYOR
Toplantıda görüşülen maddelerden biri de Kayseri Ulaşım Turizm İnşaat Taahhüt Proje Müşavirlik Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında, şirket sermayesini artırmasından dolayı rüçhan hakkının kullanılıp kullanılmayacağı ve kullanılacaksa Büyükşehir Belediyesi’ne ait paya tekabül eden kısmın ödenmesi talebi görüşüldü. 
41’inci maddede görüşülen konu ile ilgili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer söz alarak, Ulaşım A.Ş.’nin sürekli zarar ettiğini, bu konuda önlem alınması gerektiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin 148 milyon lirasının daha eridiğini ifade eden Özer, buna rağmen maddeye kabul oyu vereceklerini açıkladı. Özer’in açıklamaları üzerine açıklama yapan Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, bir yolcunun maliyetinin 14.5 TL olmasına karşılık bir yolcudan elde edilen gelirin 5.5 TL olduğunu ifade ederek, ulaşım faaliyetlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından sübvanse edildiğini vurguladı.  Başkan Büyükkılıç da vatandaşın konforunu düşündüklerini ifade ederek, zararın yönetimsel bir zafiyetten kaynaklanmadığını söyledi. 
Ayrıca, yine Sivas Bulvarı’ndan başlayarak, Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi önünden Kartal Hava Şehitliği’ne kadar devam eden bulvara, Seyyid Burhaneddin isminin verilmesi de önerildi.

Mehmet Özhaseki oy birliği ile kabul edildi
4. SANAYİ BÖLGESİ
Kayseri 4’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu ortak olarak yer alması amacıyla katılım payı ile asıl ve yedek üye isimlerinin belirlenmesi talebini de görüşen meclis, müteşebbis heyetine İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ali Süslü’nün asıl, Fen İşleri Daire Başkanı Yasin Harmancı’nın yedek üye olmasına yönelik önergeyi oy birliği ile kabul etti.

MEHMET ARSLAN MECLİS'TE

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Meclis Üyeliği  düşürülen AK Parti’li Sarız Belediye Meclisi Üyesi Kürşat Erkek'in yerine seçim kurulu kararıyla atanan CHP’li Sarız Belediye Meclis Üyesi Mehmet Arslan da ilk kez Büyükşehir Belediye Meclisi'ne katıldı. Arslan, geçtiğimiz günlerde de CHP Sarız ilçe başkanlığına seçilmişti.