Mehmet Özhaseki Bakan oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yeni kabinede Bakan olarak görevlendirildiği belirtiliyor.

Mehmet Özhaseki Bakan oldu

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Kayseri kamuoyunun tanınmış siyasetçilerinden Mehmet Özhaseki. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabinede Bakan olarak görevlendirildi.

Son milletvekili seçimlerinde 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili adayı gösterilmeyen Mehmet Özhaseki'nin Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak isminin açıklanacağı belirtiliyor.

Mehmet Özhaseki geçmiş dönemde de Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yapmıştı.

Diyarbakır Sur bölgesinde enkazın kaldırıldığı dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yapan Mehmet Özhaseki'nin TOKi'nin bağlı olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilmesi, deprem bölgesindeki enkazın kaldırılması ve yeni konutların yapılması için Özhaseki'nin tecrübelerinden faydalanmak için Özhaseki'nin Bakan olarak görevlendirildiği yorumlarını beraberinde getirdi.

Kayseri kamuoyunda Mehmet Özhaseki'nin Cumhurbaşkanı Başkanı Yardımcısı olarak görev alması bekleniyordu.

MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR ?

27 Mayıs 1957 yılında Kayseri'de dünyaya gelen Mehmet Özhaseki, gençlik yıllarında Ülkücü Hareket içerisinde bulundu.

Hukuk Fakültesi mezunu olan Özhaseki, Avukatlık mesleğini icra etmek yerine aile şirketinde tekstil sektöründe faaliyet gösteriyorken hayır hasenat işleriyle da uğraşmaya başladı.

Kayseri'nin etkin siyasi isimlerinin ısrarı üzerine siyasete atılan Özhaseki, 1994 ve 1998 yılları arasında Melikgazi Belediye Başkanlığı, 1998 ve 2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.

Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayseri milletvekili olarak meclise giren Özhaseki,  2016 ve 2018 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı.

2018 seçimlerinde de AK Parti'den Kayseri Milletvekili seçilen Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yapıyordu.