Meclis'ten böyle seslendi: Yine kandırıldık ey Kayserili hemşehrilerim!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıların yanı sıra, Kayseri'ye her seçim dönemi verilen ama seçim bittikten sonra tutulmayan sözleri Meclis'te gündeme getirmeye devam ediyor. Ataş, AKP tarafından Meclis'e getirilen bütçeyle ilgili olarak 'Bu bütçe, açlık ve yoksulluğun bütçesidir. Bizi kıskanan Avrupa'da asgari ücret yoksulluk sınırının üzerindeyken bizde açlık sınırının bile altında, demeye utanıyorlar . Halktan o kadar koptular ki göremiyorlar' dedi.

Meclis'ten böyle seslendi: Yine kandırıldık ey Kayserili hemşehrilerim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İktidarın bu yılda bütçede Kayseri’yi yok saydığını kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Memleketim Kayseri de bu bütçedeki yokluktan nasibini almıştır” dedi. Ataş, ‘Kayseri’de temeli atıldı’ denilen ancak bir daha ses çıkmayan hızlı tren ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı. Milletvekili Ataş, “Konfetiler patlatıldı, birkaç metreküp beton döküldü ve gitti. Sonrası! Sonrası yok. O günün üzerinden tam 4, üç hafta, bir gün geçti yani 146 gün. Temel atılan yere ne giden ne de gelen oldu. O günden beri ne bir iş makinesi, ne bir işçi uğradı, ne de bir şantiye orada var. Yani yine kandırıldık ey Kayserili hemşehrilerim” ifadelerini kullandı. Ataş, ayrıca Kayseri’de 100 binin üzerinde işsiz olduğunu da söyledi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM)  yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Bütçe görüşmelerinde parti grubu adına söz alan Milletvekili Ataş, iktidara tepki göstererek, “Bu bütçe, açlık ve yoksulluğun bütçesidir” dedi. AKP iktidarının veda bütçesinin görüşmelerinin sonuna yaklaşıldığını dile getiren Ataş, "Bu bütçe üzerine çok şey söylendi, konuşuldu, uyarılar yapıldı, teklifler verildi ama iktidar cephesi milletin sesine kulak tıkadığı gibi milletin vekillerinin sesine de kulak asmadı. Bildiğini okumaya devam eden iktidar yarattığı yoksulluğun üstüne bir de bu bütçeyle tüy dikip tuz biber ekmiştir” diye konuştu.
“BİZİ KISKANAN AVRUPA’DA ASGARİ ÜCRET YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNDEYKEN BİZDE AÇLIK SINIRININ BİLE ALTINDA DEMEYE UTANIYORLAR! HALKTAN O KADAR KOPTULAR Kİ GÖREMİYORLAR”
Ülkede yaşanan yoksulluğa dikkat çeken Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı: Bu bütçe, açlık ve yoksulluğun bütçesidir. Geçtiğimiz günlerde TÜRK-İŞ’in açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı, buna göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 7.785 lira; yoksulluk sınırı ise 25.365 lira olarak hesaplandı yani asgari ücretin 2.285 lira fazlasını dahi alsanız açlık sınırındasınız. Yine, asgari ücretin 4 katını da kazansanız yoksulluk sınırındasınız. Bugün Türkiye’de 10 milyon işçi asgari ücretle çalışıyor, asgari ücret bile alamayan milyonlarca işçi var. Her 4 kadın işçiden 1’i asgari ücretin altında çalışıyor yani bugün açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren milyonlarca insanımız var. Milyonlarca insanı açlık sınırının altında yaşamaya mecbur bırakan AKP Hükûmeti, muhalefet milletvekillerinin asgari ücretle çalışan kişi sayısına dair verdiği soru önergelerini 2014 yılından bu yana yanıtsız bırakmıştır çünkü “Bizim yirmi yıldır yönettiğimiz ülkede milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşıyor.” demeye utanıyorlar, çünkü kendileri saraylarda yaşarken “Biz milyonlarca yoksul yarattık her yaşta.” demeye utanıyorlar, çünkü “Tüm çalışanlar içinde asgari ücretli çalışanların oranı İspanya’da yüzde 0,8 iken, Almanya’da yüzde 6,6 iken, ‘Ekonomisi bitti.’ denilen Yunanistan’da bile yüzde 8,9 iken “Bizde yüzde 42.” demeye utanıyorlar, “Bizi kıskanan Avrupa’da asgari ücret yoksulluk sınırının üzerindeyken bizde açlık sınırının bile altında.” demeye utanıyorlar ya da halktan o kadar koptular ki göremiyorlar.
BU BÜTÇE YOKLARIN BÜTÇESİDİR! İKTİDAR BU SENE DE KAYSERİ’Yİ YOK SAYMIŞTIR
AKP’nin bütçesinden Kayseri’nin de nasibini aldığını kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bu bütçe yokların bütçesidir. Memleketim Kayseri de bu bütçedeki yokluktan nasibini almıştır. İktidar bu sene de Kayseri’yi yok saymıştır. Kayseri; Erciyes Dağı, tarihî ve turistik değerleri, yaklaşık 80 bin öğrencili 4 üniversitesi, 2 bine yakın fabrikası, 3 OSB’si, serbest bölgesi, 4 milyar dolarlık ihracat kapasitesiyle yapılacak her yatırımı misliyle ülke ekonomisine katkı olarak iade edecek bir şehirdir. Ancak AKP’nin yatırımlarda görmediği, desteklerde yok saydığı Kayseri hızlı trenin gelmemesi, direkt otoyol bağlantısının olmaması, lojistik merkezi, havaalanının genişlemesi, Mersin Limanı demir yolu hattının iyileştirilmesi gibi projelerin yapılmaması dolayısıyla ulaşılamayan bir şehir hâline gelmiştir. Bu yüzden üretici, sanayici yatırımlarını ulaşımı çok daha ucuz ve kolay olan başka şehirlere kaydırmaktadır. Bu durum sanayisinden tarımına, ekonomisinden turizmine tüm sektörlerde Kayseri'yi her geçen gün geriye götürmektedir” şeklinde konuştu.
SEÇİMLER BİTTİ, SÖZLER UNUTULDU
Kayseri'de yılan hikayesine dönen ve her seçim dönemi verilen sözlerle gündeme gelen hızlı tren hikayesi ile ilgili de Meclis’de dikkat çeken açıklamalar yapan Milletvekili Dursun Ataş, “Ulaşım konusunda Kayseri'nin bir hızlı tren hikâyesi var ki bitmek bilmiyor. Kayseri'nin hızlı tren hikâyesi 2010 yılında başlıyor, o günden bugüne her seçim öncesi milletvekilleri, belediye başkanları, bakanlar, cumhurbaşkanları defalarca söz verip, müjde verip gittiler. Seçimler bitti, sözler unutuldu” dedi.
O GÜNÜN ÜZERİNDEN TAM 4, ÜÇ HAFTA, BİR GÜN GEÇTİ YANİ 146 GÜN. TEMEL ATILAN YERE NE GİDEN NE DE GELEN OLDU! YANİ YİNE KANDIRILDIK EY KAYSERİLİ HEMŞEHRİLERİM
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şöyle konuştu: 23 Temmuz 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Kayseri'ye geldi. Allah var, bu sefer sadece söz vermedi çünkü daha önce de defalarca söz verip tutmamıştı. Bu sefer sözünü tutuyormuş gibi yaptı; Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’nın temel atma töreni düzenlendi. Temel atma töreni dediysem yanlış anlamayın, birkaç tane beton mikseri ve pompa geldi, canlı yayında “Ya Allah, Bismillah!” nidalarıyla kurdele kesildi, konfetiler patlatıldı, birkaç metreküp beton döküldü ve gitti. Sonrası! Sonrası yok. O günün üzerinden tam 4, üç hafta, bir gün geçti yani 146 gün. Temel atılan yere ne giden ne de gelen oldu. O günden beri ne bir iş makinesi, ne bir işçi uğradı, ne de bir şantiye orada var. Yani yine kandırıldık ey Kayserili hemşehrilerim. Şimdi 2023 Yılı Yatırım Programı’nın açıklanmasını bekliyoruz. Programda bu projeye yine bütçe ayrılmazsa Kayserili o birkaç metreküp betonu söküp bir kamyon kasasına yükleyerek sarayın önüne getirmeyi düşünüyor, bilgilerinize sunuyorum. Ama buradan bir müjde de ben vermek istiyorum: Kayserili hemşehrilerim müsterih olsun, bu iktidar size bir daha tutmadığı müjdeler veremeyecek çünkü gidiyorlar, biz geliyoruz, Kayseri'ye hızlı treni biz getireceğiz. (İYİ Parti sıralarından alkışlar) Söz verip tutmadıkları otobanı da lojistik merkezini de limanlara ulaşımı sağlayan tren yollarını da biz yapacağız.
KAYSERİ'DE 100 BİNİN ÜZERİNDE İŞSİZ VAR
Kayseri'de sadece ekim ayında 25 şirket, 28 şahıs şirketi, 3 kooperatifin kapandığını,  24 şirketin ise tasfiye edildiğini ifade eden Milletvekili Dursun Ataş, kentte işsizliğin de giderek arttığını söyledi. Kayseri'de İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısının 50 bini geçtiğini dile getiren Milletvekili Ataş, “İŞKUR'a kayıtlı olmayanlarla birlikte ise Kayseri'de 100 binin üzerinde işsiz bulunmaktadır” dedi.
KAYSERİ'DE İŞKUR'A KAYITLI İŞSİZ SAYISI 50 BİNİ GEÇMİŞTİR
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Ocak-Ekim 2022 döneminde ise Kayseri'de 280 şirket, 238 şahıs şirketi, 10 kooperatif kapanmış, 246 şirket ve 11 kooperatif ise yine, tasfiye edilmiştir. Şirketlerde kapanma 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 71,78 olmuştur. Bu veriler de göstermektedir ki Kayserili işletmeler devletten destek görememekte, günden güne artan ekonomik krize, artan maliyetlere artık dayanamamakta ve her gün birer birer kapanmaktadır. Bu sebeple, Kayseri'de işsizlik de giderek artmaktadır. Kayseri'de İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 50 bini geçmiştir, İŞKUR'a kayıtlı olmayanlarla birlikte ise Kayseri'de 100 binin üzerinde işsiz bulunmaktadır. Hükûmet bir an önce bu işletmeleri ayakta tutacak kredi harici destekler vermelidir, aksi hâlde Kayseri'de işletmeler kapanmaya devam ederken işsizlik rakamları gün geçtikçe büyüyecektir. Kayserili, iş yerinin kepenklerini indirirken, diğer taraftan Suriyeliler iş yeri açmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.
KAYSERİLİYE OLAN VERGİ, SURİYELİYE YOK! SURİYELİYE OLAN DESTEK DE KAYSERİ'YE YOK
“Her geçen gün bir Türk esnaf tabela indirirken, yerine Arapça tabela asılmaktadır. Kayseri'de iş yerini kapatan esnaf sayısından daha fazla iş yeri açan Suriyeli esnaf vardır” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “Verilere göre, Kayseri'de 2021 yılı içerisinde 1.138 esnaf iş yerini kapatmış, buna karşın 1.200 Suriyeli ise Kayseri'de iş yeri açmıştır. Bu yılın verileri geldiğinde de birlikte göreceğiz; kaç Kayserili kepenk kapatmış, kaç Suriyeli yeni iş yeri açmış. Nitekim, Kayseriliye olan vergi, Suriyeliye yoktur; Suriyeliye olan destek de Kayseri'ye yoktur; Suriyeliye yağmur gibi yağan valilik ve belediye yardımları, iş Kayseri'ye gelince vergi olarak yağmaktadır.  Kayserili artık 110 binin üzerinde sığınmacıyı sırtında taşınmaktan yorulmuştur” dedi.
Meclis'ten böyle seslendi: Yine kandırıldık ey Kayserili hemşehrilerim!
AKP, KAYSERİ'YE ÇAY KAŞIĞIYLA VERİP KEPÇEYLE GERİ ALMAKTADIR
AK Parti tarafından hazırlanan rapora göre, 2002 yılından 2020 yılına kadar geçen 18 yılda Kayseri'ye toplam 38,05 milyar lira yatırım gerçekleştirildiğinin belirtildiğini ifade eden Milletvekili Dursun Ataş, “Kişi başına göre yatırım il sıralaması incelendiğinde, 18 yılda, Kayseri, 81 arasında 77’nci sıradadır yani sondan 5’incidir. Yani kendi hazırladıkları verilere göre bile Kayseri'nin geldiği durum ortadadır oysa TÜİK verilerine göre 2021 yılında Kayseri, gayrisafi yurt içi hasılaya katkıda 13’üncü sıradadır, iş yatırıma gelince ise 53’üncü sırada yer almıştır. 2021 yılında Kayseri'ye yapılan yatırım 972 milyon lirayken Kayseri'den tahsil edilen vergi 7,5 milyar liradır yani AKP, Kayseri'ye çay kaşığıyla verip kepçeyle geri almaktadır. AKP'nin yıllardır en çok oy aldığı illerden biri olan Kayseri’ye verdiği önem işte bu kadardır” şeklinde konuştu.
28 YILDIR YÖNETİP LİG DÜŞÜRDÜĞÜNÜZ KAYSERİ SİZE CEVABINI SANDIKTA VERECEK
Kayseri’nin bu kötü tabloya cevabını seçimde vereceğini söyleyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Zamanım yetmediği için Kayseri’nin ilçelerindeki sıkıntılara, doğal gazı olmayan ilçelere, belediyelerin söz verip yapmadığı projelere, tarım ve hayvancılığa, sulama projelerine, turizmdeki sorunlara hiç değinemedim, ancak 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı açıklandığında Kayseri’ye ne kadar yer vereceksiniz o zaman bunları bir daha konuşacağız. 28 yıldır yönetip lig düşürdüğünüz Kayseri size cevabını sandıkta verecektir” dedi.