Meclis'te oldu! 'Parazit ve fitne' tartışması!

Meclis'te torba kanun görüşmeleri sırasında AK Partili Mustafa Elitaş ile CHP'li Veli Ağbaba arasında sert tartışma yaşandı. İşte 'parazitli, pudralı' tartışmanın detayları...

Meclis'te oldu! 'Parazit ve fitne' tartışması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) torba kanun görüşmeleri sırasında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, iktidarlarının 20’nci yılını bir hafta önce kutladıklarını belirterek, “20 yıldır bu memlekette, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti Grubu milletine hizmet etmek için canla başla çalışıyor. 22’nci Dönemden itibaren, hem AK Parti’li olarak başlayan milletvekilleri hem de bakan arkadaşlarımız bugüne kadar devamlı bir şekilde hizmet etmişlerdir. Devlette devamlılık olduğu gibi, bakanlıklarda da devamlılık vardır. Bakan arkadaşlarımız durumun ve olayın geçtiği dönem içerisinde değerlendirmeler yapılır” diye konuştu.
Meclis'te oldu! 'Parazit ve fitne' tartışması!
“AK PARTİ’Lİ BAKANLAR ARASINDA FİTNE VARMIŞ GİBİ, BİRBİRİNİ ÇEKEMEMEZLİK VARMIŞ GİBİ, DEVRİSABIK VARMIŞ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMAK FİTNENİN EN DİK ÂLÂSIDIR”
AK Partili Bakanlar arasında fitne, birbirini çekememezlik gibi durumların olmadığını dile getiren Elitaş, “Antalya Milletvekilimiz konuyu ifade ederken, maalesef, farklı bir şekilde çarpıtmaya çalışarak AK Parti’li bakanlar arasında fitne varmış gibi, birbirini çekememezlik varmış gibi, devrisabık varmış gibi göstermeye çalışmak fitnenin en dik âlâsıdır. Hiçbiriyle aralarında bir problem yoktur. Bütün bakan arkadaşlarımız gereğini yapmışlardır” ifadelerini kullandı.
“FİTNENİN BAŞISIN, FİTNENİN ELİTAŞ”
Bu sırada Elitaş’a tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Fitnenin başısın, fitnenin Elitaş” dedi.
ELİTAŞ: SENİN AĞABABAN GELSE NE YAZAR Kİ?
Daha sonra konuşmasına devam eden Elitaş da tartışma sırasında Ağbaba’ya 
“Senin ağababan gelse ne yazar ki?” karşılığını verdi.
Meclis’te Elitaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt dışı gezilerini eleştirerek,  “Bir siyasi partinin Genel Başkanı ülkesini dünyaya şikâyet edecek, Türkiye’yi sanki narkoterör ülkesiymiş gibi hem de yurt dışında ifade edecek, Allah aşkına bu Genel Başkanın millîliği nasıl konuşulur, nasıl değerlendirilir?” dedi.
AĞBABA: BİZİM GENEL BAŞKANIN YANINDA PUDRA ŞEKERİ ÇEKEN KİMSE YOK
Bunun üzerine CHP’li Ağbaba, Elitaş’a yanıt vererek, “Sizden daha millî, sizden daha millî! Bizim Genel Başkanın yanında pudra şekeri çeken kimse yok. Pudra şekeri, pudra! Onu söylesene! Kokaini söylesene” diye konuştu.
Bunun üzerine Elitaş, Meclis Başkanı’na dönerek, Ağbaya’nın susturulmasını istedi. Elitaş, şu ifadeyi kullandı: Sayın Başkan “Otur yerine, sus!” der misiniz.
ELİTAŞ: CUMHURBAŞKANINA SEÇİME KADAR HERKES SAYGI DUYMAK MECBURİYETİNDEDİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Diktatör” ifadelerinin kullanılmasına da tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Cumhurbaşkanına bu benzetmeyi yapmak hakka, hukuka, adalete sığmaz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Kemal Atatürk’ ifadesine hiç sığmaz. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı, Parlamentonun değil milletin seçtiği Cumhurbaşkanına seçime kadar herkes saygı duymak mecburiyetindedir.
Milletin seçtiği Cumhurbaşkanını saygıyla selamlıyorum, milleti saygıyla selamlıyorum, milletin vekillerini saygıyla selamlıyorum” dedi.
AĞBABA: TÜRKİYE’DE NE KADAR SAHTEKÂR VARSA NE KADAR KAÇAKÇI VARSA NE KADAR PUDRACI VARSA, PARAZİT ARIYORSA,  ONUNLA RESİM VERENLERE BAKSIN
AK Partili Elitaş’ın açıklamalarının ardından CHP’li Veli Ağbaba sataşmadan dolayı söz istedi. Elitaş’ın Meclis’te kendisine yönelik kullandığı “Parazit yapma, sus” sözleri üzerine yanıt veren Ağbaba, “Parazit, üstüne vazife olmayan insanların konuşmasıdır. Bir parazit arıyorsa Sayın Elitaş, kendisi seçilmiş bir milletvekili, Grup Başkan Vekili, bir memur Elitaş’a güvenmeyerek her gün hakaret ediyor, bir fotoroman herkese hakaret ediyor. Ayrıca, parazit arıyorsa ya da suçlu arıyorsa Türkiye’de ne kadar sahtekâr varsa ne kadar kaçakçı varsa ne kadar pudracı varsa, parazit arıyorsa,  onunla resim verenlere baksın. Bugün Türkiye’nin en büyük sorunu, muhalefeti, meşru muhalefeti tehdit eden, ona her gün attığı ‘tweet’lerle açıklama yapan karikatürdür, fotoromandır. Arıyorlarsa ona baksınlar. Ayrıca, Sayın Elitaş, diyor ki Süleyman Soylu: ‘Elitaş konuşamıyor, AKP milletvekilleri konuşamıyor, onların adına ben konuşuyorum’ Siz de bundan utanın” şeklinde konuştu.
Meclis'te oldu! 'Parazit ve fitne' tartışması!