Meclis'i yurt dışında temsil edecek Kayserili isimler belli oldu!

Kayseri'nin iki Milletvekili Meclis'i aynı zamanda yurt dışında da temsil edecek. Peki, hangi milletvekilleri bu konuda görev yapacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde...

Meclis'i yurt dışında temsil edecek Kayserili isimler belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna AGİTPA,  TÜRKPA ve KEİPA’da Meclisini temsil edecek grupları oluşturacak üyeler belli oldu. Bu gruplarda iki Kayseri Milletvekili  de yer aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Dış İlişkilerinin Düzenlenmesi Hakkında 3620 sayılı Kanun’un 2’nci maddesine göre Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesinde (TÜRKPA) Türkiye Büyük Millet Meclisini temsil edecek grupları oluşturacak üyeler belli oldu. Meclis’te ayrıca Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türkiye Delegasyonu Üyeleri de belirlendi. 
Meclis'i yurt dışında temsil edecek Kayserili isimler belli oldu!
ÖZDEMİR, AGİTPA ÜYESİ DE OLDU
Meclis Genel Kurulunda yapılan görüşmeler sonrasında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türkiye Delegasyonu Üyeleri arasında MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de yer aldı.  AGİTPA’nın Uluslararası Sekretaryası, Danimarka'nın başkenti Kopenhag şehrinde. AGİTPA yılda 3 defa toplanıyor. AGİTPA üyesi milletvekillerinin tamamının katıldığı bu toplantılardan yaz aylarında düzenlenen Genel Kurul ile Sonbahar Toplantıları her defasında farklı üye ülkelerin ev sahipliğinde düzenlenirken, Kış Toplantıları AGİT'in merkezi olan Viyana'da biraraya geliyor. AGİT’e üye 57 ülkenin AGİTPA İçtüzüğünde belirtilen sayıda üye ile temsil edildiği AGİT PA’da toplam 323 milletvekili bulunuyor.  
Meclis'i yurt dışında temsil edecek Kayserili isimler belli oldu!
AK PARTİ’DE CINGI SEÇİLDİ
Meclis’te Dışişleri Komisyonu üyesi de olan Özdemir, aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyon Üyesi oldu.  Diğer yandan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyon Üyeleri arasında turizm alanında yaptığı çalışmalarla bilinen AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cıngı da yer aldı.
AVRUPA KONSEYİ PARLAMENTER MECLİSİ NEDİR?
Avrupa Konseyi'nin temel organları, karar organı olan Bakanlar Komitesi, danışma organı olan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), yerel yönetimlerin geliştirilmesini amaçlayan Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'dir. AKPM, üye ülkelerin parlamentolarından seçilen 324 asil, 324 yedek üyeden oluşur. AKPM üyeleri, her üye ülke parlamentosundan, parlamentodaki güç dengesini yansıtacak şekilde seçilmektedir. Her üye devlete ayrılan parlamenter sayısı, o ülkenin nüfusuyla orantılıdır. Türkiye'den de 18 asil, 18 yedek üye Milletvekilinden oluşan heyet, AKPM çalışmalarına katılıyor. 
AK PARTİ’DE CINGI SEÇİLDİ
Meclis Avrupa Birliği Komisyonunda da görev yapacak olan AK Partili vekil Murad Cahit Cıngı, aynı zamanda Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamentolar Komisyonu (TR-AB KPK) Türkiye Delegasyon Üyesi olarak da seçildi. Kayseri Milletvekilleri seçilen diğer vekillerle birlikte bu görevleri yürütecek. 
Meclis'i yurt dışında temsil edecek Kayserili isimler belli oldu!
TÜRKİYE-AB KARMA PARLAMENTO KOMİSYONU (AB KPK)
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Türkiye-AB ortaklığının demokratik denetim organı olarak düşünülmüştür ve Ankara Anlaşması'nın 27. maddesi uyarınca oluşturulmuştur. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nun hukuki dayanağı 12 Eylül 1963 tarihinde Ankara'da imzalanan "Türkiye ve AET Arasında Bir Ortaklık Yaratan Anlaşma'nın 27. maddesidir.
Söz konusu 27.madde; "... bir yandan Avrupa Parlamenter Asamblesi, topluluğun Ekonomik ve Sosyal Komitesi ve öteki organları ile, öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye'nin yukarıdaki maddeleri karşılayan organları arasında işbirliğini ve temasları kolaylaştırmak için her türlü tedbiri alma” görevini vermiştir.
.