19 MAYIS 1919 BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNDE TARİHİ ADIMDIR!

19 MAYIS 1919 BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNDE TARİHİ ADIMDIR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Günaydın mesajında; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla neticelenen bağımsızlık mücadelemiz, milletimiz ve ülkemiz için, gelecek adına atılan tarihi bir adımdır. 19 Mayıs tarihinin, aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak kabul edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin ve onlara verilen büyük sorumluluğun da göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; bütün vatandaşlarımızın, sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum" ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKSİMİTCİ: BU MEŞALE HİÇBİR ZAMAN SÖNMEYECEKTİR

KAYSO Başkan Büyüksimitci’de 19 Mayıs mesajında “19 Mayıs’ta başlayan ve dünyaya emsal olan Kurtuluş Savaşı, dünya tarihinin en büyük başarılarından birisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 101 yıl önce yaktıkları bu meşale hiçbir zaman sönmeyecektir” dedi.

ÜRKÜNDAŞ, YA İSTİKLAL YA ÖLÜM

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Nuri Ürkündaş, ise açıklamasında, 19 Mayıs 1919  Milletimizin uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı  Ya istiklal, ya ölüm parolasıyla tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür” diye konuştu. 

GÜLSOY: ONUR VE GURURUNU YAŞIYORUZ

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 101. yıldönümünün onur ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

 REKTÖR KARAMUSTAFA: İLELEBET PAYİDAR OLACAK

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan milli mücadeleyi başlatması ile vatan topraklarının işgalcilerden temizlendiğini ve yakılan bu meşale ile elde edilen büyük zaferler sonucunda ilelebet payidar olacak hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulduğunu kaydetti.

 MİLLETVEKİLİ ARIK: BU GÜNEŞ HİÇ BATMAYACAK!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Türk milletinin özgürlük mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 101’inci yılı kutlu olsun. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce yaktığı özgürlük ateşi Atatürk Gençliğinin ellerinde sonsuza kadar batmayacaktır” dedi.

ÇOPUROĞLU: BAĞIMSIZLIĞININ MÜJDECİSİ OLMUŞTUR

 AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, mesajında şunları söyledi: “19 Mayıs 1919,  Samsun’da yakılan istiklal meşalesinin ve devamında Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının müjdecisi olmuştur. Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum”

MİLLETVEKİLİ YILDIZ: KURTULUŞ DESTANI OLARAK TARİHE GEÇMİŞTİR

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, ise “19 Mayıs'ta yokluk ve imkansızlıklara rağmen azim ve inançla başlayan yürüyüş, eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı olarak tarihe geçmiştir” dedi. Diğer yandan AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis de yaptıkları açıklamalarla bayramı kutladı.

KARAKAŞ: TÜRK DEVRİM TARİHİNİN EN ÖNEMLİ GÜNLERİNDEN BİRİSİ

Vatan Partisi Kayseri İl Başkanı Eyup  Karakaş da açıklamasında, “19 Mayıs 1919, Türk Devrim tarihinin en önemli günlerinden birisidir. Öyledir çünkü, milletimizin büyük devrimci önderi Mustafa Kemal Paşa ve ona inanmış bir avuç vatanseverin Samsun’a çıkması ile birlikte Türk Bağımsızlık Savaşının ikinci dönemi başlamış oldu.19 Mayıslarda Atatürk’ü anmak ve günümüzün sorunlarını onun ışığında değerlendirmek çok önemli. Bu bayramın ruhu da bunu gerektirir.

ÖZER: ESARETİN KABUL EDİLMEYECEĞİNİN TÜM DÜNYAYA HAYKIRIŞIDIR

CHP İl Başkanı Ümit Özer de mesajında 19 Mayıs 1919’un Türk Milleti’nin şan ve şerefle dolu tarihinin yeni bir başlangıcı olduğunu belirterek, “Ülkeyi yönetenlerin ihanetiyle sarsılmış, savaşlardan bitkin düşmüş, yurdu işgal edilmiş bir milletin, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “Ya İstiklal ya ölüm” diyerek hiçbir koşulda esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırışıdır 19 Mayıs 1919” ifadelerini kullandı.

 MİLLETVEKİLİ ERSOY: YEPYENİ BİR ÜLKENİN TEMELLERİNİ ATTI

MHP Milletvekili Baki Ersoy da açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yakarak Samsun’a ayak basmasının 101. yılını kutluyoruz. Var olma mücadelemizin kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, manda ya da himaye ikileminde gidip gelen anlayışı gömerek tam bağımsızlık hedefiyle yepyeni bir ülkenin temellerini attı. 19 Mayıs, kurtuluş tohumlarının atıldığı gündür. 19 Mayıs Türk’ün töresinde esaretin ve gölgenin olamayacağının göstergesi olan gündür.”

 TOK: TÜRK GENÇLERİNE GÜVENİYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok da yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün güvendiği ve Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençliğimize güveniyor, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

DOĞAN: BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, “Türk milletinin bağımsızlığını ve hayat haklarını gasp ve imha etmeye çalışan mihraklar için 19 Mayıs, hüsran ve mağlubiyetle bitecek sürecin ilk adımı ve ilk hareketidir” açıklaması yaptı.

AKSOY: 1919 RUHU GENÇLİĞE KAZANDIRILMALIDIR

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy,19 Mayıs 1919’da başlayan sürecin ilham alınması gereken bir mücadele ve gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

 İYİ PARTİ GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANI ERCAN: “BİZ HALA BANDIRMA VAPURU’NDA ATA’MIZIN YANINDAYIZ”

İYİ Parti Kayseri Gençlik Kolları İl Başkanı Avukat Yaşar Tuğrul Ercan, 19 Mayıs nedeniyle açıklama yaptı.  Ercan, “19 Mayıs 1919’da Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesinin bu topraklarda sonsuza kadar yanmaya devam etmesi için İYİ Gençlik olarak çalışacağımızın, Atatürk’ün devrimlerine ve mirasına sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz. Biz hala Bandırma Vapurunda Ata’mızın yanındayız.” dedi.

CHP KAYSERİ GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANI ALBAYRAK: 19 MAYIS ŞAHA KALKIŞININ BAŞLANGICI TARİHİDİR

CHP Kayseri Gençlik Kolları İl Başkanı Eda Albayrak, açıklamasında 19 Mayıs 1919 tarihinin önemine değindi ve “Biz biriz, birleşince çok daha güçlü ve güzel oluyor, hayata karşı daha umutlu ve güzel bakıyoruz. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı tarihidir, 19 Mayıs 1919. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bizim için bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı, karanlığın bitişinin simgesi olmuştur” şeklinde konuştu.

AK PARTI GENÇLIK KOLLARI BAŞKANI ŞIMŞEK: GENÇLERIMIZ AYDINLIK YARINLARIN TEMINATIDIR

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Furkan Mert Şimşek de mesajında, “Gençlerimiz aydınlık yarınların ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. 101 yıl önce Türk Milletinin istiklali için yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları eşine rastlanmayan bir kahramanlık örneği göstererek bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır” dedi.