'Matematik ilmi isyanlarda, maaşlar aynı'

9 milyonu ilgilendiren emekli maaşı zammı için Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, 'Matematik ilmi isyanlarda' dedi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

'Matematik ilmi isyanlarda, maaşlar aynı'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zam oranına tepki gösterdi. 

Ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltilen zam oranına rağmen, Arıkan, 9 milyon emeklinin maaşının aynı kaldığını belirterek, "Matematik ilmi isyanlarda :)" ifadesini kullandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zammın ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e çıkarıldığını duyurdu. Bakan Işıkhan, ek zamdan kaynaklı farkların Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı. 

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Arıkan emekli maaşları için daha önceki açıklamada bulunduğu, "AK Parti’den önce matematik mi vardı? 7.500 Lira olan emekli maaşına %42,6 zam geldi 10.000 Lira oldu. Matematik % 42.6 zam ile maaşı 10.695 Lira hesaplıyor :))" paylaşımını alıntılıyarak yeni bir paylaşımda bulundu. Arıkan, sosyal medya üzerinden yaptığı yeni açıklamada, zam oranının artmasına rağmen emeklilerin maaşlarının aynı kaldığına vurgu yaparak matematiksel hesaplamalara ironik bir şekilde gönderme yaparak, “Zam oranı %49,25 oldu ama 9 milyon emeklinin maaşı aynı kaldı. Matematik ilmi isyanlarda :)” dedi.