'Masum 2 kişi hapis yatıyor, asıl vuran serbest geziyor'

Show Haberin haberine göre, Kayseri'de bir çoban geçtiğimiz yıllarda hayvan otlatırken vuruldu ve başlatılan soruşturma ve devamındaki davada da şüpheli sandalyesinde oturanlar borçlu olduğu iki kişi idi. Çoban kendisini ısrarla onların değil bir başkasının vurduğunu söylese de amca yeğen ceza almaktan kurtulamadı. İşte duyanları şaşkına çeviren o haber. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde…

'Masum 2 kişi hapis yatıyor, asıl vuran serbest geziyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2 sene önce Kayseri ili Bünyan ilçesinde yaşanan olay sonrası amca Rafet Arslan ve yeğeni Ömür Arslan tutuklandı. Vurdukları iddia edilen çoban Yüksel Karataş ise 17 gün yoğun bakımda kaldı yoğun bakımdan çıktıktan sonra da amca yeğenin suçsuz olduğunu ve kendisini vuranın onlar olmadığını söyledi. Buna rağmen mahkeme çoban Yüksel Karataş’a inanmadı ve amca yeğeni serbest bırakmadı. 'Masum 2 kişi hapis yatıyor, asıl vuran serbest geziyor'Karataş, Show Habere yaptığı açıklamada amca yeğenin suçsuz olduğunu ve gerçek suçlunun elini kolunu sallayarak gezdiğini anlattı. Arslan ailesi ise yeniden yargılama istiyor ve suçsuz olduğunu savundukları amca yeğenin serbest kalmasını talep ediyor.

Bünyan ilçesinde çobanlık yapan Yüksel Karataş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ben hayvanlarımı otlatıyordum sonra yanıma amca yeğen olan Rafet Arslan ve Ömür Arslan geldi. Benim amca yeğene borcum vardı. Ben amca yeğenden bir motor almıştım ve para ödeyecektim muhabbet ettik sonra gittiler. Sonra ben de kayalığın oraya geçtim oradan hayvanlara bakıyordum. Kayanın arkasından biri seslendi, döndüm baktım elinde silah vardı. 'Masum 2 kişi hapis yatıyor, asıl vuran serbest geziyor'Ne oluyor lan dedim 2 kurşun sıktı biri karnıma diğeri göğsüme. Sonra döndüm kaçtım peşimden kovaladı beni yakaladı yakalayınca 3 kurşun daha sıktı sonra gitti. Ben de hemen yakınlarımı aradım gelip beni aldılar hastaneye götürdüler. Sonra jandarma köylülerle konuşmuş olay sırasında oradan yeni ayrılan amca yeğeni tutuklamış. Ameliyat oldum ameliyat sonrası 17 gün yoğun bakımda kaldım ardından uyandım ve ifade verdim beni vuranın amca yeğen olmadığını söyledim beni vuran kişiyi tanımıyorum dedim. Savcı bana motorun morcunu silecekler diye yalan söyleme dedi, hakim bana korkma, bunları koruma, sana bir şey yapamazlar dedi. Ben kimseden korkmuyorum, kimseyi korumuyorum dedim. Bu adamlar şimdi bana düşman olacaklar. Mahkeme bu adamlara 12,5 yıl hapis verdi. Olaydan 1,5 sene sonra bana bir fotoğraf gösterdiler ben de evet beni vuran bu dedim ama mahkeme beni ciddiye almadı. Bu adamlara yazık 2 kişi yatıyor asıl vuran geziyor.”'Masum 2 kişi hapis yatıyor, asıl vuran serbest geziyor'Arslan ailesinin Avukatı Bülent Karakaya: “Yüksel Karataş’ın 11 yaşında bir oğlu var olaydan sonra ona soruluyor ve çocuk da amca yeğenin belinde tabanca olduğunu söylüyor. Bir bu husus var 2.’si swap incelemesi yapılmış bu husus var. 1 gün öncesinde düğünde ateş etmeleri söz konusu ama bu dosyaya yansımıyor. 1,5 sene sonra fotoğraftan çoban zanlıyı tespit ediyor ama Savcı arkadaşımız doğrudan takipsizlik kararı veriyor gerekçesi sorulduğunda ise “ben ikinci kere soruşturma yapamam” diyor. Müvekkillerim 2 senedir tutuklu, ailesi yeniden yargılama istiyor.”dedi.'Masum 2 kişi hapis yatıyor, asıl vuran serbest geziyor'Ömür Arslan’ın eşi: “Lütfen sesimizi duyun 2 yıldır suçsuz yere eşim de amcası da içerde yatıyor. Artık serbest kalmalarını istiyorum.”

Olayda çoban Yüksel Karataş’ı vuran kişinin ise başka bir çobanla husumetinin olduğu Karataş’ı o zannedip vurduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Show Haber