MasterChef'te Kayseri rüzgarı!

TV8'de yayınlanan MasterChef adlı yarışma programına Kayseri'ye özgü yağlama yemeği damga vurdu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
MasterChef'te Kayseri rüzgarı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TV8'de yayınlanan MasterChef adlı yarışma programına Kayseri'ye özgü yağlama yemeği damga vurdu.

Yarışmacılar en lezzetli yağlamayı yapabilmek adına ter döktü.

Dün akşam (31 Temmuz) yayınlanan 43. bölümde yarışmacılar kaptan olabilmek için mücadele verdi. Yağlama yemeğini en güzel yapan isim yarışmacılardan Esra Tokelli oldu. Böylece mavi takımın kaptanı olmaya Esra Tokelli hak kazandı. 

MasterChef'te Kayseri rüzgarı!

Şef Mehmet Yalçınkaya yağlamayı işte böyle tanıttı:

"Bu yemeği yayınladığımız günlerde neredeyse o gün Türkiye’nin bütün evlerinde yapılan bu yemek aynı zamanda bizim geleneksel mutfağımızda da en çok sevilen yemeklerden bir tanesi bu yemeğe artık bir masterchef klasiği değil artık onun ötesinde bir şey söylememiz lazım; yeme şekliyle, herkesin üstüne yorumlar yaptığı, kesilmesi ile ilgili bir şefimizin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir teklifle geldiği, çok konuşulan, Türkiye’nin en sevileni: YAĞLAMA GELİYOR!"

MasterChef yarışmacısı Kayserili Sefa Okyay ise iddialı konuşmuştu ama zafere ulaşan isim olamadı. 

Okyay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Geçen sezon yağlamayı kazanamamıştım ama Nevzine tatlısını kazandım. Yavaştan Kayseri yemeklerinde kazanmaya başladım evde de zaten her gün pişer, bu gün başarılı bir şekilde yapacağım."