MASAK raporuyla Kayseri'de sanal kumar oynayan 50 bin kişiye ceza

Kısa adı MASAK olan Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda sanal kumar oynayan ve Kayseri'de ki banka şubelerinde açılan hesaplara sanal kumar için para yatıran yaklaşık 50 bin kişiye ceza kesildiği öğrenildi.

MASAK raporuyla Kayseri'de sanal kumar oynayan 50 bin kişiye ceza
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Aldığımız bilgiye göre; internet üzerinden oynanan ve ülkemizde yasak olan sanal kumar nedeniyle Mali Suçları Araştırma Kurulu ile Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Dairesi tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında çeşitli illerde ikamet eden ve sanal kumar oynamak için internetteki sanal kumar sitelerinin kullandığı, Kayseri’de ki banka şubelerinde açılan hesaplara para yatıran yaklaşık 50 bin kişi tespit edildi.

Sanal kumar oynatan kişilerle ilgili Adli işlem başlatıldığı öğrenilirken bu kişilerin bu işi Kayseri’de mi yoksa başka bir yerde mi yaptıkları henüz belirlenemedi. Konuyla ilgili bilişim suçları tarafından inceleme yapıldığı belirtildi.

Suç gelirlerinin aklanmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde açılan banka hesaplarındaki paralara da devletin el koyduğu ifade edildi.

Sanal kumar oynayıp Kayseri’deki banka şubelerinde açılan hesaplara para yatırdığı belirlenen yaklaşık 50 bin kişiye İdari para cezası yazıldığı öğrenildi.

Kişi başı 8 bin 800 TL olan idari para cezasının zamlı olarak 10 bin TL üzerinden yazıldığı ve sanal kumar oynayan kişilere tebliğ sürecinin başladığı öğrenilirken yaklaşık 50 bin kişiye toplamda 500 milyon TL’ye yakın ceza kesilmiş olacağı hesaplandı.

MASAK’ın, çok sayıda kişi hakkında suçtan elde edilen maddi kazanç ve gelirlerin tespit edilebilmesi amacıyla yapılan malvarlığı araştırmaları ve yığın veriler üzerinden stratejik analiz çalışması yaptığı da bildirildi.

Ceza kesilen sanal kumar oynayan kişilerden kesilen İdari para cezalarının nihayetinde icra yoluyla tahsil edileceği de edinilen bilgiler arasında.