Market işçileri eylem yaptı

Market işçileri eylem yaptı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 “400 market çalışanı işsiz kaldı”

Kayseri’de faaliyet gösteren bir marketin işçileri isyan etti. Haklarını ve maaşlarını alamadıkları iddiasıyla çalıştıkları market önünde eylem yapan işçiler 400 işçinin mağdur olduğunu söylediler.  

Kayseri’de uzun süredir gıda sektöründe faaliyet gösteren market işçileri isyan etti. Maaşlarını ve haklarını alamadıkları için çalıştıkları market önünde toplanan işçiler basın açıklaması yaptılar. İşçiler adına bir basın açıklaması yapan Fatih Edebalı, marketlerinin konkordato ilan ettiğini dile getirerek, mağdur olduklarını söyledi.Haklarını alamadıklarını fakat market yetkililerinin her gün bir şubeyi kapattığını ifade eden Edebalı, 400 kişinin mağdur olduğunu vurguladı.

Market yetkilileri ile görüşemediklerini dile getiren Edebalı, muhatap bulamadıkları için haklarını talep edemediklerini belirtti. Edebalı: “Şirket devralındığında biz çalışanlara tüm haklarınız bizde, muhatabınızda biziz dediler.  Ama geride kalan 3 aylık süreçte şubelerini tek tek kapattılar. Bu noktada 400 kişi mağdur olmuştur. Hiçbir yasal hakkını alamayan muhatap bulmayan 400 yetkililerden yardım bekliyor.”dedi.  45 gündür maaşlarını alamayan işçiler ise, evlerine ekmek götüremediklerini belirterek yaşanan duruma adeta isyan ettiler.