Mantıyı ekmekle yemeyi seven bürokrat kim?

2022 mayıs ayında göreve başlayan, başka bir sucuk memleketinden bizim sucuk memleketimize gelen ve mantıyı ekmekle yemeyi seven o bürokrat kim? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Mantıyı ekmekle yemeyi seven bürokrat kim?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

1978’te  Gebze’de doğan ve orada büyüyen Vali Gökmen Çiçek, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. İngiltere Sheffield Üniversitesinde dil eğitimi ve İngiltere idari sistemi üzerine çalışmalarda bulunan ÇİÇEK, yüksek lisans eğitimini ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalında tamamladı. 2007 yılında Sivas-Akıncılar kaymakamlığına atanmış sonrasında Erzincan-Kemah,  Rize-Güneysu ve Afyonkarahisar’da kaymakam olarak görev yaptı.

2014 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından, Yılın İdarecisi seçilen ÇİÇEK; sırasıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde, Şube Müdürü, Personel Genel Müdürlüğünün çeşitli kademelerinde Şube Müdürü,  Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 18.05.2022 tarihinde Kayseri Valisi olarak görevine başlayan Vali Gökmen Çiçek geçtiğimiz akşam saat 20.00'de Olay Türk TV canlı yayınında "Sansürsüz" adlı program kapsamında Gazeteci Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. 
Mantıyı ekmekle yemeyi seven bürokrat kim?
Vali Çiçek, program esnasında yaptıkları sohbette hamur işlerini çok sevdiğini, eşinin evde Kayseri yemeklerini yaptığını ve mantıyı ekmekle yemeyi sevdiğinden bahsetti. Kayseri’de olmaktan çok mutlu olduğunu ve görev yapmaktan onur duyduğunu söyledi. 

Vali Gökmen Çiçek, “Kayseri yemeklerini çok sevdiğini eşinin evde Kayseri yemeklerini yaptığını söyledi.  Çiçek: “Sucuk memleketinden sucuk memleketine geldim. Sanki sucuğu takip ediyorum. Bir de bunun yanında pastırma olsun. Gerçekten Kayseri'de hamur işleri de inanılmaz. Ben bir de mantıyı çok seviyorum. Mantıyı ekmekle yerim derler ya ben o adamlardan birisiyim. Tabii hamur işleri muhteşem. Kiloyu biraz o aldırıyor. Kayseri'yle ilgili genel duygularım on altı aylık süre boyunca gerçekten bu şehirde görev yapmak çok başka bir onur.” dedi.