Maliyetinin yüzde 35 fazlasına ihale verdiler!

Kayseri Kamu Müteahhitleri Derneği, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yarım kalan inşaatın tamamlanması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihalede yaklaşık maliyetin yüzde 35 fazlasına ihale verildiğini duyurdu. Kayseri Olay Gazetesi, haber merkezinin daha önce birçok kez haberleştirdiği Sahabiye Projesi'nde flaş gelişme…

Maliyetinin yüzde 35 fazlasına ihale verdiler!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Kamu Müteahhitleri Derneği, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yarım kalan inşaatın tamamlanması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihalede yaklaşık maliyetin yüzde 35 fazlasına ihale verildiğini duyurdu. Kayseri Olay Gazetesi, haber merkezinin daha önce birçok kez haberleştirdiği Sahabiye Projesi’nde flaş gelişme… 

Kısa adı KAYMÜDER olan Kayseri Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Göker Gözütok, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesinde yaşanan çarpıklıklara işaret eden bir açıklama yaptı be Büyükşehir Belediyesi’ne 4 soru yöneltti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama beklediklerini ifade Gözütok’un açıklamasına ne cevap verileceği merak konusu oldu.
İşte Gözütok’un o açıklaması :
“Kamu Müteahhitleri olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesinden bir açıklama bekliyoruz? 
Bugüne kadar yaklaşık maliyetin % 10 bile üzerindeki tüm işleri kamu yararı gözeterek ve pahalı bularak iptal ettiniz hatta bir firmanın üç işini birden yaklaşık maliyetin yüzde 10 üzerinde olduğu için kamu menfaati gözeterek iptal ettiniz. 
Ama Sahabiye Kentsel Dönüşüm işinde yaklaşık maliyetin %35 üzerine iş verdiniz. Aşağıdaki sorularımıza cevap bekliyoruz:
1-Kamu yararını gözetmeyi mi bıraktınız?
2-İşi alan firmaya göre ayrım yapmaya mı başladınız?
3-Kamu firmaları hangi özelliklere sahip olursa işleri iptal ediliyor? Hangi özelliklere sahip olursa yaklaşık maliyetten %35 fazla fiyata iş alabiliyor?
4-Bundan sonraki uygulamalarınız nasıl olacak?”