'Mala hücum kıtlığı, sıkıntıyı beraberinde getirdi' diyen Elitaş, neden Aralık ayını işaret etti!

AK Parti Grup Bşakanvekili Mustafa Elitaş'tan, ekonomide yaşanan gelişmelere yönelik açıklama. Elitaş, fiyat istikrarı sağlandığı iddiasında bulundu ve Aralık ayını işaret etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Mala hücum kıtlığı, sıkıntıyı beraberinde getirdi' diyen Elitaş, neden Aralık ayını işaret etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ekonomide normalleşmenin başladığını belirtti. Olay Türk TV'de katıldığı programda ekonomiye dair açıklamalar yapan Elitaş, “İki aydır  falan fiyatlar genel seviyesinde normalleşme başladı. Yani çok hızlı artış ortaya çıkmadı. Bir taraftan sayın Cumhurbaşkanımızın konuyla ilgili Tarım Kredi Marketlerinin devreye girmesi, lojistik fiyatlarının etkisinin azalması, hatırlayın mazot 30 liraya çıkmıştı. Bu fiyatlar böyle devam ederse sanırım 23 liranın altına düşebilir” diye konuştu. 
FİYAT ARTIŞINDA İSTİKRAR SAĞLANDI...
Fiyat artışında Temmuz ayından itibaren bir istikrarın başladığını öne süren Elitaş, “Eskiden vatandaş ne yapıyordu?  Şu malın fiyatı yarın çok artacak, 3 ay sonraki ihtiyacını şimdiden temine deyim diye mala hücum diye bir şey ortaya çıkıyordu. O kıtlığı, sıkıntıyı beraberinde getiriyordu. Şu anda fiyatların normal artacağı şeklinde bir güven hâsıl olduğundan dolayı ihtiyacı olanı aldığı için fiyatlar normalleşmeye başladı” dedi.
ENFLASYON DURAĞANLAŞTI...
Enflasyonun durağanlaşmaya başladığını savunan AK Parti Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, “Fiyatlar durağanlaşmaya başladıktan sonra benim kanaatim Aralık 2022’de enflasyon Aralık, Ocak, Şubat aylarında hızlı bir şekilde aşağı düşmeye başlayacak. Bu da psikolojik etkiyi beraberinde getirecek” diye konuştu. 
ENFLASYON DEMEK 4 LİRALIK EKMEĞİN 3,5 LİRAYA DÜŞMESİ DEĞİL
Elitaş, enflasyonun düşmesi demek fiyat istikrarının sağlanması demek olduğunu da belirterek, vatandaşlarca bu konuda bazı yanlış anlaşılmaların olduğunu söyledi. AK Partili Mustafa Elitaş, “Enflasyon demek 4 liralık ekmeğin 3,5 liraya düşmesi değil, sabit kalması ya da 4 lira 10 kuruş olması demek. O fiyatın orda sabit kalabilmesini sağlamak” şeklide konuştu.
'Mala hücum kıtlığı, sıkıntıyı beraberinde getirdi' diyen Elitaş, neden Aralık ayını işaret etti!