Makro Market kapanıyor mu?

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden biri olan Makro Market, içine düştüğü mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu.

Makro Market kapanıyor mu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden biri olan Makro Market, içine düştüğü mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu.

Makro ve Uyum marketlerini bünyesinde bulunduran Makro Market A.Ş’nin Türkiye genelinde 253 mağazası bulunuyor. 6 bin 500 kişinin çalıştığı Makro'nun cirosu 1.7 milyar lira. Şirketin ortaklarından Şeref Songör, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Batık durumda değiliz. 2-3 aylık süreye ihtiyacımız var" dedi. Sahipleri aslen Develili olan Makro Market yönetimin, 27 Ekim'de, iflas erteleme başvuruları yasak olduğu için, konkordato (Herhangi bir sebepten dolayı işleri bozulmuş, ödeme gücünü belli ölçüde kaybedip mali durumu bozulmuş iyi niyetli ve dürüst borçluları korumak amacını taşıyan müessese) talebinde bulunduğu belirtildi. Mahkemeden şirketin süre talebi gereği tedbir kararı verildi. Makro Market bünyesinde 6 bin 500 kişi çalışıyor. Şirketin 2016 yılı sonu cirosu 1 milyar 700 milyon TL olarak kayıtlara geçti. Şirketin bankalara olan borcunun 234 milyon lira olduğu belirtiliyor.