Makine Mühendisleri seçime gidiyor: Varol yeniden aday olacak mı?

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi seçime gidiyor. Peki 17 Şubat tarihinde yapılacak olan genel kurulda mevcut başkan Süleyman Varol yeniden aday olacak mı? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Makine Mühendisleri seçime gidiyor: Varol yeniden aday olacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi 17-18 Şubat 2024 tarihlerinde 17.Olağan Genel Kurulu ve Seçimin yaparak yeni yönetimini belirleyecek. Genel Kurul öncesinde basın toplantısı düzenleyen Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Varol, “!Bugün TMMOB’un en büyük odası haline gelen makina mühendisleri odası, ülke ve toplum yararı doğrultusunda mesleki olarak birçok etkinlik düzenlemektedir.  Şube olarak bizler, bir yandan ülke ve kent sorunlarına müdahil olmaya çalışıyor, bir taraftan üyelerimize yönelik eğitim, belgelendirme ve her türlü destek çalışmalarını düzenliyor diğer taraftanda da kamusal hizmet ve kamusal denetim çalışmaları yapıyoruz. Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi, Kırşehir-Sivas-Nevşehir-Erzincan-Yozgat temsilciliklerimiz dahil olmak üzere 3 bin 500’ü aşkın üyesiyle büyük bir ailedir. Bünyemize ait olan AKM merkezimizde asansörlerin periyodik kontrolleri yapılmaktadır. Şu an itibari ile 43 ilçe ile protokolümüz vardır. Protokollerimizi genişletmek, daha fazla vatandaşımıza yardımcı olabilmek adına çalışmalarımız devam etmektedir. Yine aynı şekilde düzenli olarak devam ettiğimiz periyodik kontroller, bilirkişilik hizmetlerimiz, baca uygunluk kontrolü gibi hizmetlerimiz bulunmaktadır.”
Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayi Başkanlığı’nın destekleri ile düzenledikleri sempozyumda 60’ın üzerinde akademik bildirinin yanı sıra kalite sistemleri, patent, teşvikler ve stratejik iş birliği anlaşmaları konularında sunumlar yapıldığını ifade eden Varol, “Sempozyumumuz devam ederken aynı zamanda ana yüklenici ve alt yükleniciler arasında B2B olarak adlandırılan özel ikili görüşmeler düzenlenmiştir. 
Bu görüşmeler neticesinde şehrimizde faaliyet gösteren firmalarımızla, TUSAŞ, ROKETSAN, ASPİLSAN, MKE, AFGM ve ASELSAN gibi savunma sanayimizin büyük firmaları arasında iş birliği anlaşmaları imzalanmıştır. Sempozyumumuz sonrasında ülkemizin ilk uçak fabrikası olan TOMTAŞ’ın yeniden kurulması bizleri ayrıca gururlandırmıştır.” dedi. 

Karar oy birliği ile alındı

Makine Mühendisleri seçime gidiyor: Varol yeniden aday olacak mı?

30 Ocak 2024 tarihinde düzenledikleri danışma kurulu toplantısında oy birliği ile devam kararı aldıklarını belirten Varol, “Danışma kurulumuzda oy birliği ile alınan karar neticesinde yapılacak olan genel kurulda yeniden Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube başkanlığına adaylığımı siz değerli basın mensuplarının aracılığıyla kamuoyunun bilgilerine sunuyorum.” dedi.