LGS sonuçları açıklandı! Peki Kayseri'de kaç tane lise var?

LGS sınav sonuçları açıklandı. Kayserili öğrenciler de 'Kayseri'de kaç lise var?' sorularını sormaya başladı. O sorunun yanıtı Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

LGS sonuçları açıklandı! Peki Kayseri'de kaç tane lise var?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

4 Haziran’da yapılan ve 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçları açıklandı. Lise tercihi yapacak olan Kayserili öğrencilerinde merakla beklediği sınav sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın meb.gov.tr internet adresinden ulaşabiliyor. 
Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçlarının bugün açıklanmasıyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kılavuzunun pazartesi günü açıklanacağını söyledi. Tekin, “Sınav sonuçlarını ilan ettikten sonra kılavuzumuzu da 26 Haziran Pazartesi günü ilan edeceğiz. 3-19 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerimiz tercihlerini yapabilecekler." dedi.
Diğer yandan sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler girebilecekleri lisesi araştırmaya başladı. Kayseri’de yaşayan öğrencilerde, "Kayseri’de kaç lise var?” sorusunun yanıtını arıyor. İşte o sorunun yanıtı…
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Kayseri’deki liseler şöyle:
41 İmam Hatip Lisesi (Resmi)
54 Anadolu Lisesi (Resmi)
28 Anadolu Lisesi (Özel)
9 Fen Lisesi (Resmi)
14 Fen Lisesi (Özel)
62 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Resmi)
3 Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi (Özel)
1 Güzel Sanatlar
1 Spor Lisesi
4 Eğitim ve Meslek Lisesi (Özel)

Öte yandan Kayseri’de liselerin yer aldığı E-Dergi öğrencilerin ortaöğretime geçiş süreci öncesinde kılavuz olması amacıyla yayınlandı. Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sürecinde Kayseri’de öğrenci, öğretmen, veli ve tüm ilgililere kılavuz olması amacıyla Lise Rehberim "Tercihim Geleceğim" isimli E-Dergi tamamlandı. 
E-dergi 236 sayfadan oluşuyor. E-Dergi’nin giriş kısmında yer alan okul listelerinde görmek istediğiniz okulun ismine tıklamanız sizi o sayfaya yönlendiriyor.