Lezzet Bombası: Pratik Kesme Kurabiye Tarifi - Çay Saati Tarifleri

Kolay ve Lezzetli Kesme Kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Pratik ve nefis kesme kurabiye tarifiyle hem ailenize hem de misafirlerinize  lezzet şöleni yaşatmaya ne dersiniz? Adım adım tarifimizle herkesin kolayca yapabileceği bu Kesme Kurabiye, çay saatlerinize renk katacak. Detaylar haberimizde…

Lezzet Bombası: Pratik Kesme Kurabiye Tarifi - Çay Saati Tarifleri

Bugün sizlere nefis bir tarif ile karşınızdayız; pratik kesme kurabiye! Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif ile ailenizi misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Çay saatlerinize tat katmak için ideal bir seçenek arıyorsanız, işte adım adım kesme kurabiye tarifi. Bu tarifimiz 6-8 kişilik olacak.

Malzemeler:

200 gram tereyağı - margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta (orta boy)
100 gr beyaz çikolata
1 paket vanilin şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Öncelikle derin bir kaba tereyağını alın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Üzerine pudra şekerini ekleyin. Mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Karışıma yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtanın da oda sıcaklığında olması önemli! Ardından sıvı yağ ve vanilin şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu ve tuzu da ekleyerek unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. İstediğiniz şekilde keserek ya da kalıp kullanarak kurabiyeleri tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana 10-12 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyelerinizi soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Ev hanımlarının olmazsa olmazı kesme kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirin. 
Bu tarifin püf noktası olarak malzemelerin oda sıcaklığında olmaları çok önemli. Ayrıca fırının daha önceden ısıtılmış olması da bu tarifin püf notası. 
Kurabiye haberleri ve tatlı haberlerinde bizi takip etmeye devam edin.