Kuru fasulyeyi hiç Kayseri pastırması ile denediniz mi?

Türk mutfağının olmazsa olmaz yemeği Kuru fasulyeyi hiç Kayseri pastırması ile pişirdiniz mi? Pişirmediyseniz bu tarif tam sizin için. Peki pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kuru fasulyeyi hiç Kayseri pastırması ile denediniz mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk mutfağının en leziz yemeklerinden, kimisinin etli kimisinin etsiz yaptığı yanında pirinç pilavı, cacık ve soğanla servis edilen güveçte, düdüklüde ya da tencerede nasıl pişirilirse pişirilsin tadı damaklardan silinmeyen o efsanenin adı kuru fasulye. 

Lokantaların menülerinden de eksik edilmeyen bu lezzeti pastırma ile denemeye ne dersiniz? 

Pastırmalı kuru fasulye için malzemeler: 
400 gr kuru fasulye
125 gr pastırmadan hazırlanan harç
1 kurutulmuş acı kırmızıbiber
12 dal taze kekik (isteğe bağlı olarak)

Pastırmalı domatesli harç için;
30 gram tereyağı veya sıvı yağ
125 gram pastırma
2 adet büyük soğan
2 adet domates
1 adet büyük dolmalık biber

NASIL YAPILIR?
Kuru fasulyeler bir gece önceden yıkanıp ıslatılır. Ertesi gün tencereye alınarak üzerini aşacak kadar su ilave edilip ocağa koyulur. Diriliğini kaybedinceye kadar haşlanır. O haşlanırken iç harcını hazırlayabilirsiniz. İç harcı için tavaya yağ eklenir, pastırmalar ince ince dilimlenir ve yağ kızmadan ilave edilir. 10 dakika kadar alt üst edilerek sote yapılır. Üzerine doğranan soğanlar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavurulur. Daha sonra domates ve iri doğrana biberlerde harca ilave edilir. Harç domates suyunu çekinceye kadar pişirilir. Et suyu ilave edilerek bir taşım hafif ateşte pişirilir.  Haşlanmış fasulyeler süzdürülüp temiz bir tencereye aktarılır. Üzerine ayrı yerde hazırlanan pastırmalı domatesli harç eklenir. İstenirse kurutulmuş acı kırmızıbiber ya da taze kekik ilave edilip, ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu en son arzuya göre ayarlanır. Arada gerekiyorsa sıcak et suyu ilave edilir. Bu sürenin sonunda tencere ateşten alınır. Taze kekik ve kurutulmuş acı kırmızıbiberi çıkartıp atılır. Servis tabağına alınarak servisi yapılır. 
Tarifi bizden denemesi sizden. Afiyet olsun.