Kurbanlık alacakların dikkatine! Bu uygulama tam size göre...

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda dini vazifelerini yerine getirmek için kurban olacak şartlarda kurbanlık hayvan arayan Kayserili vatandaşların yardımına Tarım ve Orman Bakanlığının yeni mobil uygulaması yetişti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kurbanlık alacakların dikkatine! Bu uygulama tam size göre...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kurbanlık hayvan satın almayı planlayan Kayserililer artık Bakanlık tarafından geliştirilen mobil uygulama üzerinden kulak küpesi numaralarını girerek hayvanların cins, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabiliyor. 
Tarım ve Orman Bakanlığı, yaklaşmakta olan Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında hayvan taşımacılığının sorunsuz akışını sağlamak için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde yol denetimlerini artırıyor. Kurbanlık satış noktalarında da hizmetlerin kesintisiz olması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlar artık satın almak istedikleri kurbanlıkların bilgilerini "TarımCebimde" mobil uygulaması üzerinden sorgulayabiliyor.
KURBAN HAYVANLARININ HİZMETİNDE: "TARIMCEBİMDE"
Vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "TarımCebimde" adlı mobil uygulaması üzerinden kurbanlık hayvanların cins, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini küpe numaralarını girerek sorgulayabiliyor.
'TarımCebimde' uygulamasını mobil cihazlarına indiren vatandaşlar, açık kulak küpesi sorgulama özelliğini kullanarak büyükbaş veya küçükbaş hayvanlarla ilgili detaylara ve aşı bilgilerine ulaşabiliyor.
Vatandaşlar satın almak istedikleri kurbanlık hayvan hakkında şu üç adımı takip ederek bilgi alabiliyor:
https://tarimcebimde.tarimorman.gov.tr adresinden "TarımCebimde" mobil uygulamasını cep telefonlarına indirin .
"Hayvansal Üretim" ana menüsünden "Künye Sorgulama" alt menüsünü seçiniz.
Menüden büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçimini yaptıktan sonra, istenilen hayvanın küpe numarasını girerek "Sorgula" butonuna tıklayınız.
Sonuçlar, hayvanın yaşı, türü, cinsi ve aşıları da dahil olmak üzere hayvanla ilgili tüm bilgileri gösterecektir.