Kurban pazarında sıkı denetim

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Yahyalı'da geçici kurulan kurban pazarında veteriner hekimler tarafından denetim yapıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kurban pazarında sıkı denetim
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurbanlığını son güne bırakan vatandaşlar kurban pazarlarına akın etti. Kayseri de belediye ekipleri ise Kurban Bayramı hazırlıklarını neredeyse tamamladı. Vatandaşların hijyenik ortamda dini vecibelerini yerine getirmek için Yahyalı Belediye ekiplerince Yahyalı Belediye mezbahanesinin temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri yapıldı. Yahyalı İlçe Müdürlüğünce ve Belediye Başkanlığınca veteriner hekimleri tarafından mezbahanenin son kontrolleri gerçekleştirildi. 

Diğer yandan Yahyalı geçici kurban pazarına Yahyalı İlçe Müdürlüğünce ve veteriner hekimlerin denetimi ile hayvan kabulüne başlandı. Veteriner hekimler kurban pazarında satışı yapılacak olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpe ve belge kontrolleri ile sağlık taramalarını yaptı. Ekipler bunların yanı diş kontrolleri de yaparak hayvanların kurbanlık yaşa ulaşıp ulaşamadıklarını da tespit edebiliyor.  Konuya ilişkin, Yahyalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Vatandaşlarımızın hijyenik şartlarda dini vecibelerini yerine getirmelerini sağlamak amacıyla, Belediye ekiplerince Yahyalı Belediye Mezbahanesinin temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri yapılmış ve İlçe Müdürlüğümüz ve Belediye Başkanlığımız Veteriner Hekimleri tarafından mezbahanenin son kontrolleri gerçekleştirilmiştir.” denildi.  Geçici kurban pazarı ile ilgili de paylaşım yapan Yahyalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından şu ifadeleri kullandı; “Yahyalı Geçici Kurban Pazarı, İlçe Müdürlüğümüz ve Yahyalı Belediyesi Veteriner Hekimlerinin denetiminde hayvan kabulüne başladı.

 

Veteriner Hekimlerimizce kurban pazarında satışı yapılacak olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpe ve belge kontrolleri ile sağlık taramaları yanı sıra küpe ve diş kontrolleri yapılarak hayvanların kurbanlık yaşa ulaşıp ulaşamadıkları da tespit edilmektedir.”