Kuraklığın tehdit ettiği Kayseri'de kar ne zaman yağacak?

Kuraklığın tehdit ettiği Kayseri'de bu hafta kar yağışı bekleniyor mu? Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporunu açıkladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kuraklığın tehdit ettiği Kayseri'de kar ne zaman yağacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kış mevsiminin son ayı geldi ama Kayseri’ye kar bir türlü gelmedi. Özellikle merkezde bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar az kar yağdı. Yağan karların aralıkla ve lapa lapa olmaması ise vatandaşları tedirgin etti. Üretici ve çiftçi ürünlerini düşünürken, uzmanlar kuraklığın kapıda olabileceğini ifade etti. 

Sadece Kayseri’de değil yurdun dört bir yanında güneş açtı. Vatandaşlar adeta kış ortasında baharı yaşıyor. Hatta Kayseri’den kışın güneşine aldanan bazı ağaçlarda çiçek açmaya başladı. 

Peki Kayseri’de beklenen kar yağışı bu hafta etkili olacak mı? Kartopu oynamayı bekleyen çocukların yüzü gülecek mi? Büyün bu soruların yanıtını Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladığı hava tahmin raporu ile verdi. Raporda, sıcaklıkların mevsim normallerin üzerinde seyredeceği ifade edilirken en yüksek sıcaklık 16 derece, en düşük sıcaklığın ise -1 derece olması bekleniyor. 

Bu hafta da kar yağışı beklenmeyen Kayseri’de salı gününden itibaren yağmur etkili olacak.

İşte Kayseri’nin 5 günlük hava tahmin raporu:
 

Kuraklığın tehdit ettiği Kayseri'de kar ne zaman yağacak?