Kumsmall AVM'de çile sürüyor! Mağazaları su bastı…

Kentte etkili olan son yağışlar sonrasında Avrupa ve Türkiye'nin en büyük karma AVM'si olarak ifade edilen Kumsmall'da bir çok iş yerini su bastı.

Kumsmall AVM'de çile sürüyor! Mağazaları su bastı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından projelendirilen, inşaatları TOKİ tarafından yapılarak hayata geçirilen Mobilyacılar sitesindeki Kumsmall AVM’de yağmur çilesi bitmiyor.

Kentte etkili olan son yağışlar sonrasında Avrupa ve Türkiye’nin en büyük karma AVM’si olarak ifade edilen Kumsmall’da bir çok iş yerini su bastı. İş yeri sahipleri, mağazaların ve mağazalarda sergilenen ürünlerin su içinde kaldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Yaklaşık iki yıl önce hizmete giren AVM’nin inşaat çalışmalarında hayatların olduğunu dile getiren iş yeri sahipleri her yağış sonrası yaşanan bu durumun çekilmez hal aldığını belirtti. Sorunun çözüme kavuşturulmasını isteyen iş yeri sahipleri, AVM’de faaliyet gösteren birçok firmanın mağdur olduğunu dile getirdi.

İnşaatı yapanların işlerini iyi yapmadıkları için bugün bu sıkıntıların yaşandığını dile getiren firma sahipleri, olası bir yağışta aynı durumu yaşamaktan dolayı endişeli olduklarını ifade ederek, “Sular iş yerlerimize şelaleden su akar gibi aktı. Her tarafı su bastı. Ürünlerimiz, iş yerlerimiz sular altında kaldı” dedi.
Elektrik panolarının da su alması nedeniyle elektriklerin de kesildiği AVM’de bu yöndeki sıkıntıların ne zaman sona ereceği merak konusu oldu.

Kayseri'de son günlerde etkili olan yoğun yağış ile birlikte birçok noktada taşkınlar da meydana gelirken, yine bir çok noktada alt yapı hizmet veremez hale geldi.