Kültepe'de 'hazine' bulundu, Başkan kazı çalışması yaptı

 Kültepe'de 'hazine' bulundu, Başkan kazı çalışması yaptı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hazine odası bulunan Kültepe’de kazı çalışmalarını inceledi. Çelik, tarihi kazılara destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kültepe’de devam eden kazı çalışmasını yerinde inceledi. Çelik, Kültepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ile bölgeyi gezdi ve bilgi aldı. Çelik, kazı malzemelerini de alarak çalışmaya katıldı. Diğer yandan Başkan Çelik, kazı çalışmalarında değerleri eserlerin yer aldığı hazine odası benzeri bir yaşam alanı bulunduğu belirtti.

Tarihi gün ışığına çıkaran bu yöndeki çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini belirten Çelik, Kültepe’de yaptığı açıklamada Kayseri’nin 6 bin yıllık kadim bir şehir olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kadim şehrin önemli bir bölgesi olan Kültepe’de 1948’den beri kazı çalışmalarının yapıldığını söyledi. Kazı çalışmalarından çok değerli eserlerin yer aldığı bir bölümün bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, bir hazine dairesi veya benzeri bir yaşam alanına ulaşıldığını belirterek, her biri tarihi bir değer olan onlarca parçanın aynı anda çıkarıldığını kaydetti.

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu da, Anadolu ve Ön Asya’daki en önemli kazı çalışmalarını yaptıklarını dile getirerek, “Kültepe’den her zaman güzel eserler çıkıyor; ancak Anadolu ve Ön Asya’da bu kadar idol bir arada keşfedilmedi. Büyük olasılıkla kutsal bir yapının bir odasının içindeyiz. Kazılar ilerleyince çıkan eserler daha fazla artacak. Bunları en iyi şekilde çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.