Kulak memesindeki çizgiye dikkat! Eğer bu çizgi sizde de varsa bakın neye işaret

Kulak memesindeki çizgi neyin habercisi. Bu konuda dikkat çeken bir uyarı geldi. Buna göre kulak memesindeki çizgi bazı hastalıklara işaret olabilir. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kulak memesindeki çizgiye dikkat! Eğer bu çizgi sizde de varsa bakın neye işaret
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İnsan vücudu bazı hastalıkları karşı alarm veriyor. Vücutta ortaya çıkan bazı değişiklikler hastalıkların habercisi olabilir. Tıpkı kulak memesindeki çizgi gibi. Bu konuda dikkat çeken bir uyarı geldi. Uzmanlar, kulak memesindeki çizginin kalp damar hastalığını işaret edebileceğini dile getiriyor. 

Kulak memesi deyip geçmeyin

Bu konuda vatandaşları uyarak Melikgazi Hastanesi uzmanları, yapılan bir araştırmaya vurgu yaptı. Araştırmaya göre, bu çizgi kalp damar hastalıklarının yanısıra inme riskine de işaret olabilir.

Kulak memesindeki çizgiye dikkat! Eğer bu çizgi sizde de varsa bakın neye işaret

Uzmanlar, 'Frank çizgisi, kulak memesinde çapraz seyirli bir çizgidir. Günlük hayatımızda belki çok dikkatimizi çekmeyebilir ama buna ilişkin geçmişte yapılan çalışmalar mevcut. Bu çalışmalarda, Frank çizgisine sahip kişilerde, artmış kalp-damar hastalığı ve artmış inme riski olduğu bildirilmiştir' diyor. 

Kulak memesi bazı hastalıkların tespitinde de kullanılabiliyor

Kulakta tragus denilen yapıdan kulak memesine doğru çapraz 45^'lik derinlikte farklı varyantları bulunan bir kırışıklık olarak ifade edilen Frank çizgisi, uzmanlara göre gelecekte olan veya bulunan Koroner Arter Hastalıkları ve Periferal Arter Hastalıkları yönünden de tespit aracı olarak kullanılabiliyor.