KTO'dan sevindiren haber

Kayseri Ticaret Odasından iş fikri olan girişimcileri sevindirecek haber! Avrupa Birliği destekli hibe programı kimleri ve hangi iş gruplarını kapsıyor? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

KTO'dan sevindiren haber

Kayseri Ticaret odası hibe desteği programını duyurdu. ICMPD tarafından ENHANCER projesi kapsamında Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa illerini kapsayan iş fikri olan girişimcilere yönelik toplam 3.125.000,00 Avro bütçeli Girişimcilik Hibe Programı’na başlanacak. 

Projenin temel amacı, Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler’in ve Ev Sahibi Toplulukların sürdürülebilir ve büyütebilecekleri iş mecraları ve istihdam alanları oluşturarak iş hayatına dâhil olmalarını sağlamak. İş modellerinin farklı bölgelerdeki farklı sektör ve sosyo-ekonomik durumlara uyumlu faaliyetler içermesi beklenir. 

Kimler hibe için başvurabilecek?
Başvuranların, yasal olarak bir kooperatif veya kooperatifler birliği (birlikleri) olarak kayıtlı olması ve merkezlerinin hedeflenen illerde olması(yukarıda belirtiler proje illeri); aracı olarak hareket etmeyip projenin hazırlanmasından ve yönetiminden doğrudan sorumlu olması; ve proje teklif çağrısının ilan edildiği tarihten (01.06.2023) itibaren en az 1 yıl önce kurulmuş olması gerekmektedir.